19 Kasım 2009 Perşembe

Kimler Vuvuzela Duyacak ? Son 32

Afrika
Güney Afrika : Vuvuzelacılar ev sahipliğinden dolayı turnuvada . Konfederasyon Kupasında performansları fena değildi . Afrika Uluslar Kupası'nda havasını almışlardı . Grubundan ev sahibi olmasının yüzü suyu hürmetine , ittire kaktıra belki çıkarlar.
Gana : 28 yıl sonra Afrika Kupasını kazanmışlardı. Kara kıtanın son yıllarda en fazla gelişim gösteren takımı . Bunlardan korkulur ,fakat bir şekilde durdurulur herhalde .
Fildişi Sahilleri : Kendi grubunda oynadığı 6 maçın 5'ini kazandı, 1'inde berabere kaldı . Hazırlık maçlarında bile deli top oynuyorlar . Drogba ve Keita'nın hatırına sempatim var . Afrikadan katılanların en iyisi diyebilirim.
Nijerya : Grubunda Tunus ile at başı gitti ve Tunus'u ekarte etmesini bildiler . Hiç yenilmediler. Yıllar öncesinin Nijerya'sından çok uzak olsalar da turnuvanın sihri belki onları da etkileyebilir.
Kamerun : Grup maçlarına kötü başladılar , iyi bitirdiler . Eto'o etkisi hissedilirse can yakarlar . Ama her şeye rağmen saman alevi gibi bir takım gibi geliyor bana bunlar .
Cezayir : Mısır'da yaşadıklarından sonra sempatim artmıştı . Onlar adına sevindim , Meksika 86'dan sonra yeniden DK'dalar. Pek şansları yok .
Asya ve Okyanusya
Japonya : Avustralya ile birlikte gruptan güle oynaya çıktılar . Japonlar Afrika'da bol bol fotoğraf çeker , evlerine geri döner, başka bir şey akıma gelmiyor.
Avustralya : Kazasız , belasız eleme maçı oynamadan gurpta 1.olarak Afrika biletini kaptılar . Gözlerimiz sadece Kewell'ı arayacak .
Güney Kore : Rahat rahat guptan çıktılar . Menejerler özellikle bu ülkeden iyi topçu buluyor . Yeni Park'lar çıkar galiba.
Kuzey Kore : Averaj farkıyla S.Aarabistan'ı saf dışı bıraktılar . Tuhaf ülkenin maçları da tuhaf geçecek gibime geliyor .
Yeni Zellanda : Haka'cılar Bahreyn'i eleme maçında geçerek Afrika'da yerini ayırttı . Vuvuzela eşliğinde Haka dansı izleriz, şekil olur biraz .
Avrupa
Danimarka : Bu sefer son dönemlerdeki başarısızlıklarının acısını çıkardılar ve yıllar sonra yeniden büyük bir turnuvadalar . Ezeli rakipleri İsveç'i geçerek bileti almaları onlar için pek güzel oldu.
İngiltere : Onlarsız turnuva hakikaten eksik . Fabio Capello takımı adam etti , Hırvatistan'dan acı bir intikam aldılar . Maçları kaçmaz.
İtalya : Top oynamıyor gibi dursalar da , tabela her zaman onların lehine oluyor . Ne yapacakları hiç kestirilmiyor . Onlar da olmazsa olmazlardan .
Hollanda : Total futbol , portakallar ve seyirci orkestrası . Turnuvanın en renkli takımı , acaip göze hoş gelen futbolları var . Fakat bal yapmayan arı kıvamında hayat devam ediyor.
Sırbistan : Kendi coğrafyalarında son yıllarda zırt pırt toprakları bölünüp , farklı ülkelere bölününce , futboldan da bir şeyler gitmişti . Ama çabuk toparlandılar . Yugo ekolü kolay kolay pes etmez . Değişik bir futbolu var bu adamların.
İspanya : Xavi ve İniesta gününde olsun sittim sene maç kaybetmezler . Son iki senedir gösterdikleri performanstan sonra bu kapayı da kazanırlarsa hiç kimse şaşırmaz.
Slovakya : Tarihinde ilk defa DK'na katılıyorlar . Çek futbolu düştükçe onlarda üstüne bir şey koydular. Futbolcular için güzel pazar olur.
İsviçre : Grubunda Lüksemburg'a yenilince bunlardan bir halt olmaz demiştim. Yunanistan'ı alt edip grubu 1. tamamladılar . Allem edip kulem edip bir şekilde giriyorlar ya hayret ediyorum İsviçrelilere.
Yunanistan : Komşu Ukrayna'da iyi iş çıkardı . Avru Şampiyonasını kazandıklarından beri korkulan bir ekip oldu . Bizim yapamadıklarımızı takır takır yapıyorlar .
Slovenya : Rusya'yı devirmekle çok büyük iş başardılar . Guus Hiddink ve Arshavin'i bizlere izlettirmeyecekleri için kızdım onlara.
Portekiz : Dünyanın en pahalı adamının takımı Afrika'da olmasaydı ayıp olurdu herhalde. Bosna'nın şansına futbolun estetik adamlarıyla oynamak düştü .
Fransa : Henry'nin eli Afrika biletini aldı . Zidane gitti , Fransa bitti sanki . Ribery'nin hatırına izleyelim şu adamları diycem ama o da habire sakatlanıyor.
Güney Amerika
Brezilya : Kafadan minimum yarı final final onlar için garanti . Sambacıların karşısında oynayanları eli ayağı tutuluyor sanki . En büyük aday her zamanki gibi .
Paraguay: Adamlar hem Brezilya'yı hem de Arjantin'i yenerek paşalar gibi Afrika'ya gitmeye hak kazandı . Evinde oynadığı 8 maçın 7'sini kazandı . Türkiye ibret alsın.
Şili : Brezilya'dan sonra en çok gol atan takım ve lider Brezilya'dan daha fazla galibiyeti var . Tello'nun Şili'si grupta oynadığı maçı Afrika'da oynarsa , çekinsin herkes.
Arjantin : Maradona demek zaten Dünya Kupaısı demek . Az daha onları izleyemecektik. Messi adına beklentilerimiz var fakat Maradona ne haltlar edecek hiç bir önsezimiz yok .
Uruguay: Kostarika'yı eleme maçında geçip , gitme hakkı kazandılar . Lugano ve Suarez özellikle takip edilecek galiba.
Kuzey Amerika
Amerika : Eskiden futboldan zerre kadar çakmıyorlar derdik fakat tüm turnuvalara abone oldular. Yenilmeyen İspanya'yı yendiler . Acaip sürprizler yapabilirler.
Meksika : Kendi sahalarında oynadıkları maçların hepsini kazandılar fakat Amerika'nın gerisinde kaldılar . Domuz gribini patlattılar , futbolda da patlamalarını umarız.
Honduras : Bu ülke için söyleyebileceğim tek şey soru işareti .Amerika'ya yatsın kalksın dua etsinler . Son 20 saniye kala Kostarika'ya gol atmasalar , Honduras bizim Coğrafya dersinde adını nadiren zikrettiğimiz küçük bir ülkeydi .

Hiç yorum yok: