25 Haziran 2010 Cuma

Milli vukuatlar...!

Domenech tarafından şutlanan Anelka'nın bu ilk vukuatı değil biliyorsunuz .2003 yılında Jacques Santini'ye medya yoluyla yüklenen Anelka "Benim Fransa Milli takımına ihtiyacım yok . Santini önümde diz çöküp benden özür dilerse belki Milli formayı yeniden düşünebilirim" demişti .Bundan önceki dönemlerde de futbolcular ve milli takım teknik direktörleri arasında nahoş olaylar olmuştu, bir kaçını hatırlayalım ...
88 yılında Çekoslavakya ile oynanan bir hazırlık maçına çağrılmayan Eric Cantona , teknik adam Henri Michel'e çok kızmış ve hemen basını toplamıştı . Basın toplantısında " Mickey Rourke ile ilgili bir şey okudum , çünkü Rourke sevdiğim bir adamdır. Rourke Oscar ödüllerini kaale alan bir adam bok torbasından başka bir şey değildir demişti. Bu laf hoşuma gitti çünkü tam Henri Michel'i anlatıyor ." Bu sözlerinden sonra Cantona 10 ay boyunca milli formayı göremedi .
96 yılında Avrupa Şampiyonasında Edgar Davids hocası Guus Hiddink'i kendisini yanlış yerde oynatmakla suçlamış ve sonrasında De Boer kardeşler ve Bergkamp'a assholes ! sıfatını yapıştırmıştı., Hiddink'i bu futbolcuların sözünden çıkmamakla suçlayan Davids portakallardan acilen şutlanmıştı .
2002 yılında İrlanda'ya sunulan hazırlık ortamını ve antreman tekniklerini beğenmeyen Roy Keane kampı terketmiş ve daha sonra yazdığı biyografisinde hocası Mick McCarthy'e düşmana söylenmeyecek küfürleri sıralamıştı .
98 Dünya Kupasında Zagello tarafından milli takıma seçilmeyen gol makinası Romario Teknik direktör Zagallo ve yardımcısı Zico'nun karikatürünü çizip kendi barında sergilemişti . Karikatürde tahtta oturan Zagallo'ya Zico tuvalet kağıdı uzatıyordu .
Claudio Caniggia ve Fernando Redondo 98 yılında Fransa'da düzenlenen Dünya Kupası öncesi Daniel Passeralla tarafından milli takımdan azledildiler. Sebep ; Passeralla'nın uzun saçlı futbolculardan saçlarını kestirmeleri yönündeki talebiydi . Özellikle saçlarıyla ekol olan Caniggia ve Redondo kesinlikle bu isteğe karşı çıkmış ve bu talebi üstü kapalı eleştirmişlerdi . Sonuç olarak Fransa uçağı yolcu listesinde onların isimleri yoktu...

Hiç yorum yok: