27 Mayıs 2009 Çarşamba

CL Final : Barcelona 2 - 0 M.United (27.05.2009)

İlk 10 dakika Ronaldo Barcelona kalesini topa tutarken , Barcelona takımında zerre kadar endişe yoktu sanki . Aslında ilk golü bulmak çok önemliydi United için . Belki de Barça'nın şaşmaz disiplin anlayışı bu şekilde afallayabilirdi . Ama daha ilk atağında golü bulan Katalanlar olunca , maçın kader düğmesine biri dokundu sanki . Golden sonra Barcelona her zaman olduğu gibi Xavi-Iniesta önderliğinde pas deryasının içine attı İngilizleri .
Eto'o Vidic'ten şık bir şekilde sıyrılırken vurabileceği en güzel vuruşu yapmıştı . Eto'o nun son vuruşlarda böylesine bir esnekliği var işte. Xavi daha sonra oyunu avcunun içine öylesine aldı ki, artık onu övmekten vallahi ben bıktım . Futbolu böylesine basit oynarken devleşen dünyada hiç bir adam yoktur tahminimce . 4-5 hamle sonrasını düşünen usta satranç oyuncuları gibi bütün takımı yönetti durdu . Messi'ye verdiği gol pası teknolojinin son harikasıydı.
Ronaldo kafa olarak Messi'ye göre maça daha çok konsantre olmuş gibi geldi bana . Ronaldo sinir bozucu çalımları ve deparlarıyla seyircilerin de, kameraların da en çok zoomladığı adamdı . Maçı gerçekten çok istiyordu . Ama karşısındaki Barça şu anda dünyada takım oyununu oynayan en iyi ekip. Bir şekilde Ronaldo'ya serbestlik tanısa da , Ronaldo'nun pas trafiğine fazlasıyla engel oldular . Messi maçtan önce de düşündüğüm gibi , etkili ve seri çalımlarını bu gecede yapamadı . Karşısında sürekli minimum 3 adam vardı . Özellikle United'da maçın en başarılı ismi Carrick ve Anderson Messi'yi fazlasıyla rahatsız etti . Her şeye rağmen maçı rahatlatan ve kupayı garantileyen isim, Xavi'nin usta işi ortasıyla Messi oldu. Gelecek sene ödülleri toplayacak vatandaşta belli oldu böylelikle .
Anderson ikinci devrede oyundan çıkınca ,Ferguson maçı tam anlamıyla İspanyollara hediye etmiş oldu . Rooney gibi adamı çizgiye sıkıştırmak ve Giggs dururken Anderson'u oyundan çıkarmak Ferguson'un bariz yanlışlarıydı ; orta sahanın tapusu Barçalı futbolcuların eline geçti . Park ve Giggs'in etkisiz futbolları defans adamı Puyol'a bile cesaret vermiş olacak ki, bazı pozisyonlarda ve kanat organizasyonlarında onu gördük . Barça'yı şu ana kadar çözen tek isim Hiddink'ti . Aslında Chelsea'nin futbolu Ferguson'a ne yapması gerektiği konusunda ipuçları verebilirdi . Barcelona'nın pas trafiğine izin vermekle, kanser hücrelerinin çoğalması aynı şey sanki . Bir şekilde öldürüyor ikisi de adamı .
Maça başlarken sahada Barça'da 6 İspanyol ve United'da 3 İngiliz vardı . İspanyollar için bu rakamın çokluğu oldukça önemli , çünkü bu başarı milli takımlarına da yansımakta . Teknik direktör de İspanyol olunca bence her şey bal kadayıf oluyor . Guardiola şu an tam bir rüya aleminde yaşamakta . Bu kadar kısa bir sürede gelen jet başarılar onun geleceğinide garanti altına almakta. Maçtan sonra Başkan Laporta'nın ona sarılışını görmeliydiniz. Resmen Barça'yı ihya etti kısa sürede . Ligde gelen gollü galibiyetler , içte dışta kazanılmış El Classico , İspanya Kral Kupası ve en sonunda en büyük kupa ... İngilizler bu senede CL'yi alacak diye ödüm patlıyordu . Futbolun adaleti yamuk yapmadı, şaşmadı bu gecede ...
BARCELONA2-0-MANCHESTER UNITED:
STAT: Roma Olimpiyat
HAKEM: Massimo Busacca
BARCELONA: Valdes, Busquest, Puyol, Pique, Sylvinho, Toure, Xavi, Iniesta (Dk. 90+2 Rodriguez), Messi, Henry (Dk. 71 Keita), Eto'o
MANCHESTER UNITED: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Anderson (Dk. 46 Tevez), Carrick, Park (Dk. 66 Berbatov), Gigs (Dk. 73 Scholes), Ronaldo, Rooney
GOLLER: Dk. 10 Eto'o, Dk. 70 Messi
SARI KARTLAR: Dk. 16 Pique, Dk. 78 Ronaldo, Dk. 80 Scholes, Dk. 90+3 Vidic

2 yorum:

Gaizka Mendieta dedi ki...

Davut Utlu'ya selam ederim buradan...

DAVUT UTLU dedi ki...

A.S selamını aldık :)
Chelsea karşısında dökülen bir BARCA nın UNITED karşısında pek şansı yoktu benim için AMA Ronaldo dışında bu maça pek inanan yoktu.ilk 12 dk baktığımızda kaleye çekilen şut 5-0 UNITED lehineydi.BARCA nın ilk atakta golü atması birazda oyunu kaderi oldu.Sonuç olarak BARCA nın kazanması iyi oldu.İngiltere ligimi şampiyonlar ligimi bunu gelecek seneler karıştırabilirdik yoksa.