6 Mayıs 2009 Çarşamba

CL Yarı Final - (06.05.2009)

Chelsea 1 - 1 Barcelona
Goller : Dk.9 Essien / Dk.90+3 Iniesta
Avrupa kıtasında yaşayan tüm futbolsever cemaatinin finalde Barça'yı görmek istemesi gerçeği var ortada . Katalanların şiir gibi futbolunu taçlandıracağı en büyük platform elbette ki bu final olurdu . Iniesta'nın o dehşet golü insanın bir anda sevinçten haykırmasına ve kalan bir kaç dakikanın kalp denilen o tuhaf organın deli gibi çarpmasına vesile oluyorsa eğer ; demek ki farkında olmadan biz bu takıma gönlümüzü vermişiz . Verilmeyen penaltılarmış , Messi'yi oynatmıyorlarmış, Alves'in bizim Cimbomlu Sabri'den beter ortalarıymış , hakemin kararlarıymış ...mış ..mış...mış.....Mış'lara bu kez takılmamak gerek . Finalde Barcelona'yı izleyeceğim için mutluyum . Finalde kupayı kaldıran taraf Barça olur mu bilmem ama, iddia ediyorum Barcelona pozisyon bulma konusunda United'a karşı Chelsea maçlarında zorlandığı kadar zorlanmayacak .Çünkü karşılarında da en az kendilerinin sahip olduğu kadar etkili ve hücumu düşünen sağlam oyuncuları bulacak .Messi ve Ronaldo (umarım finale kadar sakatlanmazlar) çarpışmasını izlemek isteyen kıyamet kadar insan var , ve ben de onlardan biriyim . İnşallah Roma finalinde İlker Yasin'in sesi kısılır da bu maçı anlatmaz ...

2 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Dediğim ve düşündüğüm final oldu ama BARCA beni çok yanılttı.Barcanın şıkmasına çok sevindim tabiki.BARCA dün akşam Chelsea karşısında çok aciz bir futbol oynadı hatta top bile oynamadı.Hakem hakem olsa finale Chelsea çıkmıştı elle oynanan top yüzde bir milyon penaltıydı.neyse sonuçta finalde BARCA var iyi oldu ama kupayı bana göre UNITED alacak.

Dünkü maçtan şu sonucu çıkardım:
Bir futbolcuya çok çok iyi demek için dünya yıldızı demek için İNGİLTERE liginde oynaması gerekiyor yada İNGİLİZ takımlarına karşı kendisi göstermesi gerekiyor.MESSİ ispanya'da döktürüyor ama karşısında bir ingiliz takımı olunca sesi soluğu çıkmıyor.Bence MESSİ İngiltere'de ispanya'daki gibi top oynamaz buna gücü yetmez İngiltere ligi bir başka bu yüzden benim gözümde Dünya'nın en iyi futbolcusu RONOLDO'dur.Finalde MESSİ mi RONOLDA mu hepimiz göreceğiz.

Alfredo dedi ki...

"Chelsea karşısında çok aciz bir futbol oynadı hatta top bile oynamadı."

90 dakika boyunca pas yaparak golü bulmak için sabretmek bence acizlik değildir...

finalden sonra görüşmek dileğiyle sevgili Davut Utlu..Bu arada "Messi vs United" videolarına youtube'dan veya başka bi yerdenbakarsan sevinirim...Ronaldo'yu Chelsea maçlarında hiç 3 dünya yıldızı markaj altına almışmı bide bunu soruyorum sana?(Ballack,Essien ve Lampard)

basit düşünme lütfen...taraflı düşünme...

finalde iyi olan kazanıcaktır zaten...Messi'mi daha iyi Ronaldo'mu görücez gerçekten...