11 Ekim 2008 Cumartesi

TÜRKİYE 2 - 1 Bosna Hersek (11.10.2008)

Sakatlıklar yüzünden birgün kökümüze kıran girecek diye düşünürken Batuhan'ın sakatlanması milli takım adına hayır vesilesi oldu galiba. Rusya 'da Tekke ,kulübede Altıntop beklerken gol umutlarımızı dev bir tıfıla bırakmak Fatih Hoca'nın her zamanki muazzam (!) fikirlerinden biri olabilirdi ancak . Bu maçtan bir ay önce birisi bana forvet varyasyonumuzun Mevlüt ve Batuhan'dan oluşacağını söylese kıçımla gülerdim herhalde . Acaba bu maça kadar Mevlüt ve Batuhan birbirlerini daha önceden görmüşler miydi ?İlk yarıda sağda çırpınan ve bir şeyler yapmaya çalışan ve aynı zamanda kanaatimce maçı kurtaran Sabri'nin dışında, Mevlüt'ün cılız ve beceriksiz gol vuruşları vardı .Fransa'da takır takır golleri saydıran Erdinç'in galibiyet golünü atmasına rağmen beni pek tatmin edebildiğini söyleyemeyeceğim . Son vuruşlar tek kelimeyle berbat , fakat mücadele azmi ve hızı konusunda negatif düşünmüyorum . Volkan ilk yarıda kendisine gelen tek topuda içeri aldı . Her zamanki gibi duran toplardan kalemize giren goller ve ardından seyirci için tırnak yeme merasimi ! İbrahim Kaş bir kaç pozisyonda ürkütse de kademede çok önemli bir kaç topu iyi kesti . Bu maçı çeviren olay ikinci yarının ilk 15 dakikasındaki yoğun pres ve Sabri'nin ekstra performansıdır. Kulübeden gelen doğru hamleler (zorunlu da olsa !)Bosna'yı şaşkına çevirmiş ve bizim açımızdan olması gereken zorunlu galibiyetin geleceğe dair beklentilerimizin erkenden bitmemesine neden olmuştur .Ama şunu da kabul edelim , milli takımın ikinci yarıda oynadığı futbolu beğenmedim desem ayıp ederim . Estonya'da bir üç puan daha kapmamız farz gibi bir şey artık!

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Viktor Kassai , Gabor Eros , Tibor Vamos (Macaristan)

Türkiye: Volkan , Sabri , Servet , İbrahim Kaş , Hakan Balta , Kazım , Aurelio , Ayhan (Dk. 64 Halil ), Arda , Mevlüt (Dk. 80 Yusuf ), Batuhan (Dk. 39 Nuri )
Bosna Hersek: Hasagic (Dk. 75 Brasnic ), Damjanovic , Spahic , Radeljic , Salihovic , Rahimic , Berberovic , Misimovic , Muratovic (Dk. 81 Pjanic ), İbricic (Dk. 64 Ibisevic ), Dzeko xx
Goller: Dk. 27 Dzeko (Bosna-Hersek), Dk. 51 Dzeko (Kendi Kalesine), Dk. 66 Mevlüt (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 42 Kazım (Türkiye), Dk. 80 Radeljic, Dk. 88 Pjanic (Bosna-Hersek)

Hiç yorum yok: