28 Aralık 2008 Pazar

İçimizdeki Düşman

Arkadaşlarla futbol geyiği yaparken söz sezon başında Beşiktaş'lı İbrahim'lerin kamptaki terlik kavgasından açıldı. Daha sonra klasik Hasan Şaş - Necati atışmalarından dem vurdu bir dostum . Rakip takımın oyuncuları neyse de, kendi takımının bir elemanıyla kedi köpek gibi olmak aptallığından bahsedildi bir süre . Bu muhabbet aslında güzel bir post konusu oldu benim için . Futbol sahalarında ve antremanlarda görülen aynı takım elemanlarının birbirini patakladığı aklıma gelen bir kaç olayı hatırlayalım isterseniz . Lee Bowyer & Kieron Dyer : 2005'te Newcastle - A.Villa maçında Toons için durumlar hiç te iyi gitmiyordu . A.Villa deplasmanda 3-0 öndeyken Newcastle'lı Kieron Dyer ve Lee Bowyer durup dururken sahada birbirine girmeye başladı. Tüm stad onları ağzı açık bir şekilde izliyordu . Onları ayırmak Villa'lı Barry'e düşüyordu . İkisi de aptallıklarının bedelini atılarak ve ağır para cezasıyla ödedi. Haftalarca oynayamadılar . Maçtan sonra zamanın teknik direktörü Greame Souness ikisini de basının önüne dikip özür diletti .İşin ilginç tarafı ikisi de Newcastle'dan ayrıldıktan sonra şu anda Westham United'da beraber oynamaya devam ediyorlar.

Fredrik Ljungberg & Olof Mellberg : 2002 'de İsveçlilerin kavgası antreman sahasında cereyan etti . İkili mücadele sırasında Mellberg'in Fredrik'i biçmesi tüm olayları başlatan kıvılcımdı . Ljungberg iman gücüyle Mellberg'in boğazına sarıldı . Ondan sonrasında Kırkpınar'ı aratmayacak sahneler . Millet antremanı bırakıp bu küçük çaplı dünya savaşını ayırmak için elinden geleni yaptı . Kol kırılır yen içinde kalır denilemedi, çünkü antremanı takip eden kameralar olayı çoktan kanallara servis etmişti bile . İkisi de birbirinden ebediyen nefret etti , daha sonraları aynı olayların bir başka maçtan sonra soyunma odasında meydana geldiği biliniyor .
John Hartson - Eyal Berkovic : 98 yılında Westham'lı iki oyuncu ikili mücadelenin verdiği gerginlikle birbirine girdi . Aslında Hartson İsrailli'ye Kung-fu dersi verdi desek doğru olur .Hartson sol plasesini Berkovic'in kellesine yapıştırdı . İsrailli'nin iki gün boyunca bir şey yiyemediği söylendi.
David Batty - Graeme le Saux : 1995 yılında Moskova'nın soğuk havasında Spartak Moskova ile B.Rovers karşılaşır. Blackburn Rovers'ın tarihindeki tek Şampiyonlar Ligi macerasında Le Saux'un hatalı pası sonrasında Moskovalılar için şenlik başlar . Batty ve Le Saux ağırsikletleri aratmayacak bir şekilde biribirlerine dalar . Takım arkadaşı Tim Sherwood onları ayırmaya çalışırken Le Saux'un kolunu hafiften çatlatır . Bu sefer kol kırılmış yen içinde kalmıştır !
Emmanuel Adebayor - Nicklas Bendtner : Listedeki en taze vukuuat bu . Geçtiğimiz günlerde ligin dibinden kurtulmak için cebelleşen ezeli rakip Tottenham'a karşı Carling Cup'ta alınan 5-1 lik mağlubiyet esnasında sinirler iyice gerilmiş ve üstüne üstlük rakip takımın gollerinden birisi Danimarkalı Bendtner'in kafasıyla topu kendi kalesine atması sonucu gelmiş ve sinirler tavan yapmıştır. Sonrasında Afrikalı Adabayor kafasını Bendtner'in suratına gömmüştü . İşin ilginç tarafı şimdilerde Arsenal'de hiç te sevilmeyen Gallas'a onları ayırmak düşmüştü .
Joey Barton - Ousmane Dabo : Böyle bir postta psikopat Barton olmasaydı ayıp olurdu valla . Newcastle'ın kafadan kontak futbolcusu Barton , Manchester City'de oynarken takım arkadaşı Dabo'yu antremanda kelimenin tam anlamıyla haşat etti . Yukarıda foğrafı görülen zavallı Dabo'nun burnu kırılmakla kalmadı , dudağı ve gözü de mevta oldu . Manchester'dan kovulan Barton önce Newcastle'ın sonra da kodesin yolunu tuttu. Barton'un diğer vukuatlarını saymak bir ömür sürer .
Davide Marchini - Pasquale Foggia : Geçtiğimiz sezon yaşanan bu olay ise tam evlere şenlik . Cagliari'li oyuncular antremanda birbirleriyle okkalı bir biçimde atışırlar .Olay burda bitti sanılır , konu kapanır . Fakat durum hiç te göründüğü gibi değildir . Hırsını alamayan Foggia antremandan sonra kafenin birinde kahvesini yudumlayan Marchini'nin suratına yumruğu patlatır . Marchini zor bela kafeden kendini dışarı atar ve Cagliari sokaklarında iki futbolcunun kovalamacası başlar . Marchini futbol sahalarında hiç koşmadığı kadar koşmuştur o gün .
Dudu Aouate - Gustavo Munua : Geçtiğimiz sezon İspanyol Deportivo'nun kalecileri birbirlerine girmişti hatırlarsanız . İsrail'li kaleci Aouate'nin yedekte kalmasından sonra sürekli sızlanması ve ve bunu her ortamda sesli olarak düşünmesi Munua'yı kızdırmış olacak ki , günün birinde gözünde 8 dikiş , hayata mor bakmak zorunda kaldı Aouate . Berkovic gibi o da şamar oğlanı olmuştu .
Juanito Gutierrez - Adriano Rossato : Real Sociedad geçtiğimiz sezon sefil futboluyla La Liga'ya elveda derken bu olay da kötü günlerin tuzu biberi oldu . İspanyol futbolcu Gutierrez antreman sırasında yine tartışmalı bir ikili mücadeleden dolayı Brezilyalı Rossato'ya öyle bir kroşe vurdu ki , Rossato'nun sağ elmacık kemiği anında kırıldı ...

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it was incredible that after the Munua-Dudu´s fight, the coach took the same decision with both goalkeeper, when the only culprit was Munua
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)