28 Temmuz 2009 Salı

Yetim sarı kırmızı !

G.Saray, 100.yılından itibaren keskin kırmızısını ve tatlı sarı rengini bırakıp, vişne çürüğüne çalan acaip bordo ve turuncusu ile artık sarı-kırmızı olmayan bir takım gerçekte. Takımın gerçek renkleri buymuş diyebilirsiniz . Bizimkilerin aklı daha önceleri nerdeydi peki o zaman . Yüzüncü yılda mı öze dönmek akıllarına gelmiş. Uefa'yı , Süper Kupa'yı bu renkler mi kaldırmış . 2005'ten beri acaip sarı kırmızısıyla zaten çoğu taraftarı hayalkırıklığına uğratmışken , gelecekte bu da ne biçim forma, bizim takım bunları nasıl giymiş diyecek bir nesil ile karşılaşacağız muhtemelen . Adidas bu sene son derece özensiz , sıradan ve hiç bir özelliği olmayan basit forma dizaynıyla sınıfta kaldı benim için . Hazırlık maçlarında bile görmek istemediğim bu mor formanın yerini gelecek senelerde yavru ağzı , bej , şampanya , haki vs. mi alacak merak ediyorum . Sırf bu forma satılsın diye, ligin ilk yarısında Sami Yen'de veya deplasmanda hiç farketmez , çoğunluk ekran karşısında kahrımızdan öleceğiz herhalde . Türk Telekom zaten evlere şenlik, daha önceden bahsetmiştik . Artık takımın deplasman forması parçalı forma oldu galiba . Bu sene formalarda çuvalladık , futbolda çuvallamayız umarım ...

3 yorum:

Keten Borudelen dedi ki...

Katılmıyorum.
Sarı-Kırmızı'mız hiç bir zaman çiğ değildi zaten, geçen sene de oldukça iyi bir ton seçmişlerdi. (Turuncu-bordo dediğiniz oysa, Roma'nın bile sarı-kırmızı bir takım olduğunun altını çizerim.)

Özellikle geçen seneki formaların hiçbir şekilde torunlarımız tarafından 'atalarımız bunu da mı giymiş' diye dalga geçilebilecek olduğunu düşünmüyorum.

Bu seneki parçalı da çok hoş. Şunu bilin ki tasarımın en önemli ilkesi sadeliktir. Sadelikten kimse zararlı çıkmaz.

Mora gelince, 'Galatasaraylı' bir forma olmadığını düşünmüyorum. Futbolcuya imzalatılacak türden değil belki, ama varlığından hiç de şikayetçi değilim, gardırobumda da bulunsun istiyorum.

serkan utlu dedi ki...

sevgili keten , öncelikle şunu söyleyeyim , roma'nın formaları beni zerre kadar ilgilendirmiyor . Buna rağmen Roma forması da, ben kendimi bildim bileli özgünlüğünü kaybetmemiş ve renklerinde bir istikrar sözkonusu . G.Saray 2005 yılından sonra kesinlikle sarı kırmızı olmadığı bariz, farklı tonları kullanmaya başladı . G.Saray yıllarca Liverpool'un ,M.United'ın formasında kullandığı parlak kırmızıyla sahada bence daha asil bir görünüm içersindeydi . Elbette sadeliği bende seviyorum. Ama büyük takımların sade formalarında bile küçük ayrıntıların cirit attığı,özellikler mevcuttur. Adidas bu sene yüzlerce takımın giydiği klasik dizaynını g.saray için de kullanmış, yani işin kolayına kaçmış. G.Saray'a özgü bir ayrıntı yaratmamış .Umbro'nun yıllar önce G.Saray için ürettiği düz sarı formada sadeydi , fakat G.Saray ile bütünleşmişti . niye sarı deplasman formaları yapılmaz onu da anlamış değilim . Tabi ne kadar konuşsakta bu bir zevk meselesi, beğenen beğenir, beğenmeyen de beğenmez. Ama kesinlikle ben tutmadım....

DAVUT UTLU dedi ki...

Geçen sene turuncu bu sene mor ne oluyor bize!ikisini de beğenmiyorum.Serkan'a katılıyorum doğru söylüyor formalar her geçen sene daha kötüye gidiyor.Seneye hangi formayı giyecekler Pembe-eflatun-yeşil vs...ne alaka bu renkler ile GS.