31 Ağustos 2009 Pazartesi

Ankaraspor 0 - 2 Galatasaray (31.08.2009)

Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'tan oluşan varyasyona Elano'nun güçsüzlüğü eklenince yaratıcılıktan uzak, top kapma mücadelesinin daha ağır bastığı bir orta saha izledik . Mustafa Sarp'ın Ayhan'la beraber oynarken daha iyi verkaçlar yaptığı ve daha çok 18'i yokladığı gün gibi açık. Sarp Topal ile oyunu biraz yadırgamış gibiydi. Elano hala ben nerdeyim şaşkınlığı yaşıyor sanki. Tempo ona ağır geliyormuş gibi bir görüntüsü vardı . Baros'un boş deparlarıda ilk yarıdaki pozisyon kısırlığına ayrı bir etkendi . Baros bu sene iyi oynamıyor . Geçen haftaki Kayserispor maçı da bizleri yanıltmasın . Baros'un hızlı pas trafiğinde topu eline ayağına dolaştırdığını görebilirsiniz. Baros'un sprint özellikleri onu farklı bir forvet yapıyor. Geçtiğimiz sene G.Saray'ın sistemi tam ona göreydi ve sırıtmıyordu . Bu sene emin olun bu Rijkaard'ın G.Saray'ında Baros çok saç baş yoldurur , Nonda'yı da kahraman yapar. Nonda'nın geçen seneden hakkını yemişiz, açık konuşalım. Monaco'da oynarken attığı golleri ve rahatlığı bu sezon tam olarak sergileyebiliyor. Ne zaman Elano oyundan çıktı , G.Saray doğru işler yapmaya başladı. Tam bu değişiklikler olduğunda G.Saray'ın kondisyon artısı yavaş yavaş Ankaraspor'un üzerine binmeye başlıyordu. Kewell kanada geçince, Arda M.Sarp'a yakın oynamaya başladı ve Topal'da gerçek yerini buldu . Nonda'nın topu al-ver kabiliyeti ve doğru pozisyon alışları maçı tekrar G.Saray'ın eski güzel rutinine döndürdü . G.Saray nihayet ligde bir maçta gol yemedi . Fakat hala duran toplarda pozisyon verme hastalığı devam etmekte . Antremanlarda duran top çalışması yapılıyor belli .Değişik organizasyonlar bunun göstergesi , fakat duran topları karşılama çalışmaları ne kadar verimli görünüyor siz karar verin . Galiba ölü toplar Türk futbolunun kanayan yarası . Arda kullandığı bütün kornerleri istediği adamın kafasına indirdi .İster Arda'nın raket gibi ayakları, yeteneği deyin ister G.Saray'lı futbolcuların doğru yer alışı deyin. Gerçek olan bir şey var ki bu kadar kullanılan korner her zaman bir takım için bir maçta sürekli avantaj yaratmamalı . Futbolcularımızın yer tutma konusunda sorunları var . Avrupa takımları böyle şeylere kolay kolay izin vermez. G.Saray açısından en güzel olanı 4'te 4 yapması. G.Saray zor maç oynamadı görüşüne katılmıyorum . Antep, Kayseri ve Ankaraspor ligimizin her zaman dişli takımlarından olmuştur. Bu maçlarda kayıp vermemenin önemini ilerde daha iyi kavrarız sanırım....Bu arada Kewell, sen şu kulübeye hiç yakışmıyorsun be!

2 yorum:

Confeng dedi ki...

Elano'ya bu kadar yüklenmek yersiz olur. Topu ileri uçta tutamayan bir orta saha ve bek 4'lüsü vardı bugün. Hakan Balta'nın formsuzluğu kimin oynadığı belli olmayan sol kanadı sönük hale getirdi. Arda da fazla gösteremedi kendini bu bağlamda, ikisi de emin değildi nerede oynayacaklarından.

Elano oyunun rakip yarı sahaya mahkum edildiği tempoda skora direk etki edecektir.

DAVUT UTLU dedi ki...

GS ve FB şuan bulutların üzerinde ikiside bulutların üzerinden yere inecek ama nasıl olacak?sert mi yumuşak mı?
Bana göre GS sert bir iniş yapacak FB ise yumuşak bir iniş yapacak.
Nedeni ise:G.Saray'ın orta sahası ve savunması çok iyi değil savunma eldeki mevcut adamlarla düzelebilir ama ortasaha zor düzelir.Türkiye ligi için sorun olmaz ama avrupa ve FB maçları sıkıntı olur...