13 Eylül 2009 Pazar

Sevinelim biraz !

İngiliz Daily Mail gazetesi , dünkü M.City-Arsenal maçından sonra buram buram intikam kokan Adebayor'un gol sevincinden sonra , adada geçmişte hafızalardan silinmeyen gol sevinçlerinden bir buket sunmuş . Blogda paylaşayım istedim , güzel arşiv olurlar . Yukarıdaki fotoğraf 1999 yılında Liverpool'un ikon futbolcusu Robbie Fowler'a ait. Bu sahne hepimizin bildiği gibi klasiklerden oldu ve Fowler ezeli rakibi Everton'a golünü attığı zaman , Everton kalesinin yanında kokain çeker gibi yapıp , ezeli rakiplerine attığı golü keyfe çevirdi . Yaptığı bu hareket ona 60.000 pound ve 4 maça patladı . Fowler savunmasında , bu hareketi bilinçli olarak onu "keş" olmakla suçlayan Everton taraftarlarına hediye ettiğini söyledi . Yanılmıyorsam bu hareketi sembolize eden Fowler t-shirtleri o zamanlar bir hayli satmıştı .
İngilizlerin haşarı çocuğu Gascoigne, 1998 yılında Rangers forması giyerken Celtic maçında attığı golden sonra tribünlere gidip, flüt çalan bir adam tasviri yaptı . Katolik Celtic taraftarları için bu hareket onları kızdıracak politik ögeler taşıyordu . Gazza'nın bu hareketi kendi kulübü Rangers'ı bile kızdırmış ve Glascow Rangers 20.000 pound ile Gazza'ya faturayı kesmişti . IRA sempatizanları tarafından gelen ölüm tehditleri de bu işin bonusuydu .
Everton'lu Tim Cahill geçtiğimiz sezon oynanan Portsmouth maçında attığı golden sonra kelepçe işareti yapmış , 6 yıldır kodeste olan kardeşi Sean'a attığı golü hediye etmişti . Bu hareket maçın önüne geçmiş , Everton yönetimi sıradan bir gol sevinci olduğunu söylemiş ve fazla abartılmaması gerektiği yönünde beyan vermişti .
City oyuncusu Stephen Ireland 2007 yılında Sunderland'a attığı golden sonra şortunu aşağı indirmiş ,Superman logolu donunu taraftara göstererek güzel şeyler(!) ima etmeye çalışmıştı . İngiliz Futbol Federasyonu bu harekete ceza vermemiş fakat ihtar çekmişti . Böyle kepazelikler EPL topçusuna yakışmaz, adam gibi sevin ulen tarzından bir şeydi ..:)
Eski Arsenal'li Paul Merson 1993 yılında Tottenham ile oynanan FA Cup yarı finalinde , arkadaşı Tony Adams golü atınca rakip takım taraftarlarına dönmüş ve fondip yapan bir ayyaş gibi yaparak "böö" demişti . Bu basit hareket Tottenham taraftarlarının sinir kat sayısının tavan yapmasına yetmişte , artmıştı bile ...

Hiç yorum yok: