23 Ocak 2010 Cumartesi

2009'un en iyi performansı Ronaldo'ya ait !

Messi'nin yaptıklarının yanında Ronaldo ne yapmış dediğinizi duyar gibiyim . Castrol Rankings 'e göre vaziyet aynen böyle. Castrol -Ronaldo reklam anlaşmasından da kaynaklanmıyor bu durum . Castrol Avrupa'nın en iyi 5 liginden 2000 tane futbolcu seçmiş ve bu futbolcuların 2009 yılında oynadıkları maçlarda her hareketi en ince ayrıntısına kadar mercekten geçirmiş . Futbolcuların topla oynama süreleri , pasları , golleri , isabet oranı vesaire... Yani anlayacağınız profesyonel bir çalışma . Ronaldo'nun 2009 yılı boyunca Şampiyonlar Liginde attığı 10 gol ve Real Madrid formasıyla oynadığı ilk 9 maçta attığı 7 gol onu tepeye çıkaran unsurlardan . İsabetli pas yüzdesi % 74'ten % 83'e çıkmış . Yaptığı başarılı driplinglerin oranı da %39'dan %55'yükselmiş . Verilen rakamlar Manchester United'da oynadığı futboldan daha iyisini yapmakta olduğunu gösteriyor . Castrol'un listesinde buram buram kokan bir İspanyol hegemonyası var . Tüm listeyi görmek için tıklayın.

4 yorum:

SirEvo dedi ki...

Şaka galiba bu listeyi yapanlar :)
Messi'nin gol ve asistlerine baksınlar önce, Ronaldo'ya gelene kadar :)

Adsız dedi ki...

tabi canim reklamla alakasi yoktur eminimki,henrynin barcanin en zayif halkalarindan birisi olmasina ragmen nasil 2. oldugunu biri bana aciklasin,gol,asist,dribling,pas yuzdesi bakimindan eminimki messi hem ronaldo hem henryi oldukca gerilerde birakiyodur.

quanch dedi ki...

bence oynadığı liglerin çok alakası var pas oranı ve çalım oranı atmış.Normal premier ligden la liga'ya gelince çok doğal olarak artar pas ve çalım yüzdesi nerde ingilteredeki mücadele nerde La Ligadaki...En kısadan örnek vermek gerekirse Nihat türkiye'de sert futbola bir geldi tısss:D ben beşiktaşlıyım bu ara ama gerçekleri de görmek lazım.Ayrıca forza messi yani:D


http://commentingfootball.blogspot.com/

SirEvo dedi ki...

Nihat acayip abes bi örnek olmuş Kıvanç. Neden dersen, o adamı Türkiye değil Angola ligine götürsen de aynı olurdu. Belli ne olduğu, pili bitmiş.