20 Eylül 2010 Pazartesi

Ruhr (Revier) Derbisi

Almanya'nın en büyük derbisi (çoğu Alman öyle düşünür) Ruhr derbisidir . Ruhr bölgesi Almanya'nın en büyük ticaret sahalarından birisi . Dortmund ve Gelsenkirchen bu bölgede yer alıyor ve aralarında 40 km.kadar mesafe var . Sezona flaş transferlerle girmesine rağmen beklenen patlamayı yapamayan Felix Magath'ın Schalke'si geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında B.Dortmund'a 3-1 mağlup olarak kaynayan kazanın altına bir odun daha atmış oldu .

İki takım ligde 77 kez karşı karşıya geldi ve Borussia Dortmund aldığı bu galibiyetle durumu 27-27 yaptı . 23 kez de berabere kalmışlar . Rakamların yakınlığı bu maçların ne kadar önemli ve çekişmeli olduğunu gösteriyor. Bayern Münih'i de hesaba katarsak Almanya'da Schalke ve Dortmund taraftarlarının kalabalığına ulaşan başka bir takım yok . Her sezon en az 40.000 kombine cepte.
İki takımın da birbirinden nefret ettiklerini anlatmaya gerek yok . Sadece yukarıda görmüş olduğunuz fotoğrafta iki takımın oyuncuları yakınlık göstermişler. O da Amerika'da yaşanan 11 Eylül saldırılarının hemen ertesinde verilen bir enstantene. Onun dışında iki takım taraftarları kedi-köpek gibiler. Birbirlerini gıcık etmek için her türlü hınzırlığı muzip bir dille anlatmayı çok seviyorlar. En izlenilesi görüntüler bu derbide oluyor. Taraftarlar oyunculardan çok birbirlerini kızdırmak için ellerinden geleni yapıyorlar . İki takım formasını da giymiş olan en ünlü isimler Thomas Möller ve kaleci Jens Lehmann . İkisi de rakip formaları terlettiği için her iki takım taraftarları tarafından da fazla sevilmiyorlar aslında. Tabi Almanya'nın en şahsına münhasır takımı St.Pauli olduğu için , St Pauli taraftarlarının iki takımı da sallamadığının en güzel örneğidir şu resim . İkisi de aynı b.ktur St.Pauli için :) Kısacası Almanlar birbirleriyle uğraşmayı didişmeyi pek severler ama ortaya o kadar da vahşi sonuçlar çıkmaz ....

Hiç yorum yok: