18 Nisan 2011 Pazartesi

Parçalı forma ve TRT !

Arda Turan bir Metin Oktay değildir . Çünkü Arda Arda'dır Metin de Metin . Metin Oktay hayatında hiç mi hata yapmamıştır ? Hiç mi gece hayatı , sevgilileri olmamıştır ? Rahmetlinin tek filmi Taçsız Kral'da bile aşklarından bahsediliyor yahu . Onun yaşadığı devir ile günümüzü bir tutanlara harbiden aşkolsun . Bana Metin Oktay'ı izlemek nasip olmadı . Benim gibi onu izlemeyen yığınla adamın hep Metin Oktay perspektifinden bugüne kadar Arda'yı eleştirmesi haksızlık değil mi sizce ? Arda'yı izlemek göze hoş geliyor . Göz gördüğüne gönül verirmiş kardeşim . Metin Oktay efsanesini ne kadar anlatmaya çalışsanız da saygı duyarız , susarız ama hayat devam eder biz yine gözlerimizin gördüğüne bakarız. İnsan böyle bir şey işte. Arda'dan ve bizlerden sonra gelen nesil de Arda'yı arka plana atacaktır muhtemelen.

Arda yüreği Cimbom için atan pırıl pırıl bir genç . Belden aşağı vurma işinin suyu çıkmadı mı sizce. Arda'ya yeri geldi biz de kızdık ama oynadığı futbol hep bizim birinci gündemimiz oldu . Vatandaşın vergileriyle yayın yapan bir devlet kuruluşunun ucuz bir magazin çapsızlığında bir haberle hazine bulmuş gibi Arda'nın forma sözlerini gündeme taşıması bazı şeylerin harbiden planlı yapıldığını gösteriyor . TRT'nin bu görüntüleri kullanmak için ödediği parayı ben içime sindiremiyorum , hakkımı helal etmiyorum bir vatandaş olarak. Sin kaflı cümlelerin hayatımızın her tabakasında hoydur hoydur gezdiği memleketimizde erdemli ve etikçi başı kesilenlerin sahte halleri var ya deli ediyor beni . Helal olsun Arda , hala bitiremediler seni...

Not : Konuyla alakası yok ama içimde kalmasın . İstanbul'da G.Saray'ı 2-0 yendikleri maç sonrası kanalın birine çıkıp nasıl G.Saray'ı yendiğini anlatıp futbol, taktik ve varyasyon üzerine dakikalarca ahkam kesen Hikmet Karaman'ın dün niçin G.Saray'a maçı kaybettikleri hakkında bilge görüşlerini de duymak isterdim . İyi ki Manisa'da kalmışsın , iyi ki de Cimbom'a gelmemişsin Hikmet efendi !

2 yorum:

Unknown dedi ki...

hocam cok güzel cözümleme.
yorum olmasada bu sitenin cok takip edildiğini gönülden inanıyorum
oldukça cok spor servisleri takip eden birisi olarak msj yazmak için bu konu denk geldi.
Kolay gelsin.

serkan utlu dedi ki...

sağol emre...