16 Mart 2008 Pazar

Ankaraspor 0- 1 Galatasaray



Tabeladaki yerine isyan edercesine maça hızlı başladı Ankaraspor . Meksikalı De Nigris ve Tita'nın seri bindirmeleri Aykut'u çok yoracağa benziyordu ilk başlarda . Daha sonra toparlandı ve sağlam paslar yapmaya başladı G.Saray . Aykut Mondragon'un varisi bendim nerden çıktı bu Orkun bunca haftalar der gibiydi ve kendini de Servet'i de Cimbomu da kurtardı son dakikakalarda . Defans hattında Emre ve Servet oldukça başarılı ve ilk müdahalelerde derli topluydu . Servet son dakikada maçın kaderine etki edebilecek bir hata yapsa da iyiydi genel olarak . Emre Japon yapıştırıcısı gibiydi rakiplerine karşı ve iyi toplar kesti . Arda'ya son haftalarda bir haller oldu . Bunun sebebi büyük ihtimalle Lincoln . Lincoln kadroya girdikten sonra , Arda 3-4 hafta önceki performansını aratır hale geldi . Lincoln bir şeyler yapmaya çalışıyor ama çok kırılgan narin bir yapısı var , ikili mücadelelerde her zamanki gibi yerdeydi .Hala Türkiye ve Türk futboluna uyum sağlayamadı gibi geliyor bana . Ayhan Arda'nın yerine girdi ve uzun bir aradan sonra eski yararlı ve oyunu rahatlatan kimliğini sergiledi sahada. Formda bir Ayhan'ın takımın orta saha dinamizmine çok şeyler kattığı bilinen bir gerçek . Mehmet Topal'a her zamanki gibi Allah nazardan saklasın diyeceğim . Forvet hattına gelince ; sahanın ve G.Saray'ın yıldızı Ümit Karan'dı .Ümit inanılmaz bir biçimde hem ilerde hem geride bir şeyler yapmaya çalıştı . Şuna inanıyorum ki ülkemizde tek vuruşta gol yapabilme olayını en iyi beceren isim bu adam diye düşünüyorum . Golün özeti aynen şöyleydi : Tık -Tık -Tık . Dünyanın en hızlı ve becerikli savunmacısıda olsanız , seri ve hızlı paslı yapılan organizasyonlarda yapabileceğiniz hiç birşey yok .Top sonuç olarak insandan daha hızlı doğal olarak. Nonda'ya gelince gol pası ve buram buram ofsayt kokan pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalıp beceriksiz bir vuruş göstermesinden başka akıllarda kalacak bir iş yapmadı . Sakatlıklar bu takıma hiç yaramıyor . iyileşen isimler üç dört hafta kadar sefil bir futbol sergiliyor . Acilen gol atıp kendine gelmesi lazım Kongo'lunun . Genel olarak iyi bir tablo çizdim ama G.Saray maalesf büyük bir takım havası çizmiyor son haftalarda. Daha 1 ay öncesine adar keyif aldığımız en çok pozisyona giren Cimbom üretkenlik sorunu yaşıyor son haftalarda . Ümit Karan'ın çırpınışları nereye kadar sürecek merak ediyorum . Yine de küme düşme potasında oynayan bir takıma karşı alınan 3 puan her zaman iyidir . Bu haftayı da kurtardık iyi mi ...

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

ben sene başından beri aynı fikirdeyim ve değişmiyor.takımı şampiyon yapsa bile yinede Kalli ye karşıyım takıma zarar veriyor.yine bir ankara deplasmanı yine yok.gerçi olsa ne olacak.bu takımın bu futbolcularla mutlaka şampiyon olması gerekir tabiki Kalli engellemezse.
BJK bakın yabancıları olmasa orta sıralarda olur.FB zaten Yabancılarla hep ayakta duruyor.YA BİZ?
bu takımda 11 yerli çık daha iyi ne nonda ne lincoln nede song olsada olur olmasada çünkü takıma hiçbir katkıları yok.diğer yabancıları saymama gerek bile yok.
bu kaliteli yerli futbolculara 6-7 değil sadece 4 tane kaliteli yabancı eklemek yeterli tabiki KALLİ gitmeli.BEN LUCESCU YU istiyorum inşallah geri gelir.