2 Mart 2008 Pazar

Çantayı da kaptık, iyi mi :)

Four Four Two dergisinin bu ayki Mart sayısında ''Takım Ruhu'' yazısıyla ayın mektubu ve kazananı bendeniz olmuş . Hediye olarakta Adidas'tan bir spor çantası kaptık . Güzel oldu valla , artık halı saha maçlarına bu çantayla giderim , şekil yaparım biraz :)

Yazım budur:
TAKIM RUHU
Afrika'nın kıta olarak kendine özgü futbol yapısının belirgin bir şekilde değiştiğini ve özellikle Avrupa'da oynayan futbolcuların ve Avrupalı teknik adamların takımlara farklı bir kimlik kazandırdığını hissettim bu turnuvada . Takımların Gana'da önceki yıllara göre daha kontrollü ve daha iyi savunma yapmayı öğrendiği bir gerçekti . Turnuvayı tartışmasız domine eden takım Firavunların ülkesiydi . Mısır oynadığı tüm maçlarda rakiplerine göre daha rasyonel, organize ve ekonomik bir futbol sergiledi . Final maçında sabırlı futbolunun semeresini Song'un hatasından yararlanarak aldı . Turnuvayı takip eden bir futbolsever olarak bence Mısır bu kupayı alnının hakkıyla kazandı . Akla ilk gelen bir çırpıda sayabileceğimiz dünya starları Drogba, Essien ve Eto'o ülkeleri adına gözle görülür bir biçimde katkıda bulunsa da takım ruhunun başarıyı yakalama konusunda daha etkili olduğu gerçeğini değiştiremedi . Her ne kadar Avrupa kulüpleri turnuvanın zamanlamasından sızlansa da , yetenek avcılarının cirit attığı Kara Kıtanın yanık derili topçularını kışın izlemek farklı bir keyifti ...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

vay serkan hocam .. tebrikler valla

Adsız dedi ki...

Hocam Hayırlı Olsun..:)

ultras/Movement dedi ki...

tebrikler hocam...
yazıyı okuma sansımız sadece dergiyi satın almak mıdır?

Adsız dedi ki...

mkindar
helal kerdeşim yakışır.mesleği bırak sen futbol yorumculuğuna başla.hayallerinden biri de bu zaten değil mi?bu arada ben kimsenin bilmediği bişi biliyorum... :)