6 Ekim 2008 Pazartesi

Bursaspor 2 - 1 Galatasaray (05.10.2008)

Çok acaip bir lig oluyor bu sene . Büyük takımların çöküşü Türk futbolununun da çöküşünü hazırlıyor yavaş yavaş . Evet lig aslında bu sene daha zevkli. Çünkü bu sene Anadolu takımları kendini daha çok gösteriyor .Trabzon'un iyi bir form yakalaması da hoşuma gidiyor .Fakat gerçekçi olmak gerekirse milli takımın iskeleti 3 büyükler üzerine kurulu . Sakatlar ve formsuz ordusunun oluşturduğu 3 büyük takımın üstüne bir de moralsizlik çökmüş durumda . Saçma sapan işler yapıyor 3 büyük takım da. G.Saray uzun süredir(belki de ilk defa ) böylesine kuvvetli bir kadro kurmamıştı hiç. Ama forvet hattı ile defans hattı arasındaki güç farkı ve kendi bildiğine yalnızları oynayan bir orta saha seyircinin gönlünü hoş tutmuyor . Tuhaf bir dengesizlik var G.Saray'da. G.Saray'ı G.Saray yapan orta saha yol geçen hanı gibi. Ne basıyor, ne üretiyor ne de yardım ediyor . Servet ne zaman Meira ile bir uyum yakalayacak Allah'a kalmış . Yusuf sihirli bilekleriyle tek başına Cimbomu tepeledi . Bu Yusuf'tan futbolunun son demlerinde milli takımda da yararlanmak lazım aslında. Genç Sercan gene boş durmadı, iyi bir golcü olduğunun ve daha daha iyi olacağının sinyallerini verdi .İyi oldu bu yenilgi G.Saray için. Ne zamandır çekirge misali zıplıyordu Cimbom . Bu çekirgenin kulağını çekmek lazımdı . UEFA Kupası mı? Hele bir durun . Bu takım daha takım olamadı ki...

Stat: Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek , Alper Ulusoy , Aleks Tasçioglu
Bursaspor: Ivankov , Veli , Ömer Erdoğan , İbrahim Öztürk , Mustafa Keçeli , Sercan Yıldırım (Dk. 84 Volkan Şen), Bekir Ozan , Mustafa Sarp , Romaschenko (Dk. 66 Fabricio ), Yusuf Şimşek , Adriano (Dk. 64 Gökhan )
Galatasaray: Sanctis , Sabri , Meira , Servet , Volkan Yaman , Arda , Ayhan , Lincoln , Hakan Balta (Dk. 71 Aydın Yılmaz ), Nonda (Dk. 80 Yaser), Baros
Goller: Dk. 38 Mustafa Sarp, Dk. 48 Sercan Yıldırım (Bursaspor), Dk. 56 Arda (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 63 Veli (Bursaspor), Dk. 60 Sabri, Dk. 76 Baros (Galatasaray)

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Savunmaya devre arası takviye şart.Bu savunma ile uefa grublarından çıkmamız çok çok zor.Ama öyle ilginç bir sezon yaşıyoruz ki FB bile ligi rahatça şampiyon tamamlayabilir.Ersun Yanal'ın takımları 10.haftadan sonra düşüşe geçer bence bu TS içinde geçerli olacak.Bugünün kötü haberi ise E.SAĞLAM'IN istifa etmeye zorlanmasıydı.E.Sağlam kadar dürüst ve kişilikli bir teknik adam ligimizde yok.Takımı 3 büyükler içinde en iyi yerde ve nağmalup bitirdi.Yıldırım Demirören bu BJK başında olduğu sürece başarılı olması imkansız belki arada bir şampiyonluk olur ama belki bu sene olurlar ama gerisi kesinlikle gelmez yazık BJK taraftarına.BU LİGDE BİR FB BİR GS ŞAMPİYON OLUR arada 10 senede bir belki BJK olur.
Lafın özü Ligimiz Kalite olarak hergeçen gün daha kötüye gidiyor.Ne zaman şöyle güzel kaliteli bir lig maçı izleyeceğiz acaba?