11 Ocak 2009 Pazar

Vah Chelsea vah !

Şampiyonlukları büyük maçlar mı belirler yoksa küçük takımlarla yapılanlar mı sorusu yıllardır futbolun içinde süregelen bir klişedir. Chelsea bu sezon Premier League'de şu ana kadar oynadığı oynadığı tüm büyük maçlardan fiyaskoyla ayrıldı . Liverpool liderliği sevse de , aksi gibi Chelsea'nin puan kaybettiği haftarda kaçırdığı puanlara bir hayli yanacak gibi . Manchester United resmen bugün Scolari'nin takımıyla dalga geçti desek yeridir. Abramovich'in kasasındaki paracıklar eriye dursun , Chelsea'nin de son yıllarda gösterdiği prestij de bu sene hafiften sarsılıyor gibi . 3-0 lık mağlubiyet onlar için gerçekten acı oldu .İşin enterasan tarafı büyük maçlardan sadece 1 puan alabilmesine rağmen zirve yarışında fazla da uzak kalmış sayılmaz Chelsea . Anelka'nın Drogba'nın yokluğunda patlama yapan formu onları zirveden koparmadı . Ama Scolari adada dah büyük maç siftahı yapamadı ya içi içini yiyordur . Aşağıda adada dört büyük takımın şu ana kadar kendi aralarında yaptığı maçlar ve ufak çaplı puan cetveli Chelsea'nin ne hallerde olduğunu gayet iyi gösteriyor ...
Liverpool 2-1 M.United
Chelsea 1-2 Arsenal
Chelsea 0-1 Liverpool
Arsenal 2-1 M.United
Arsenal 1-1 Liverpool
Chelsea 1-1 M.United
M.United 3-0 Chelsea

3 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

bu mac kesin olarak gostermistir ki ingiltere'de the big four olayi tamamiyla bi fanteziden ibarettir.. ingiltere bi en buyuk var, bir de digerleri.. bu yaklasik 15 senedir de boyle zaten..

Alfredo dedi ki...

Arsenal bebelerle deplasmanda yenmişti Chelsea'yi.Büyük maçlarda aldıkları sonuçlar çok iyi bu sene.Tek sorun küçük maçlarda çok zorlanmaları.Ama zamanla buda değişicektir.Wenger'in devrimi yakındır diyorum ben!!!
Bu sözlerime katılmayan çoğunluk olucaktır.Ama zaman göstericek...

alessandro del piero dedi ki...

arsenal yenmisti belki chelsea'yi ama asla oyuna hakim olan taraf degildi, sansa buldugu golle devirdi.. bugunse manu adeta tecavuz etti chelsea'ya ki eksikleri de yok degildi kadroda, ferdinand, hargreaves,scholes gibi. belki haklisin arsene wenger ikinci bi devrim yapicak arsenal'da, ama bunu yaparken manu'dan iyi olmasinin imkani yok goruldugu uzere.. united'dan sonra gelen ikinci takim olabilir ingiltere'de maksimum..