29 Kasım 2010 Pazartesi

Etimiz budumuz bu !

Her inişin bir çıkışı , her karanlığın bir sabahı vardır var olmasına da bu Cimbom'un inişi ne zaman biter , güneş yüzünü ne zaman kestirir bilinmez. Daha bundan dip var mıdır merak ediyorum . Yeni nesil artık G.Saray'lı değil , şu anda olmaz da . Benim 5 yaşındaki oğlana bu mağlubiyetlerle Cimbom sevgisini açıklamaya çalışırken çektiğim eziyeti bir bilseniz :) Kötü olan ne biliyor musunuz ? Takımın yenilgilere karşı artık bağışıklık kazanmaya başlaması . Futbolcular mağlubiyetlere alışmış , seyirci de alışmış ve yönetim dünden alışmış! Kewell'ın yüzünde hep gülücükler , Neill aman hocam Nobre'ye kart gösterme , suçu yok diye çırpınıyor. Futbolda bunlar olsun da kardeşim derbinin bir özelliği olmalı be ya ! Rakibini bir korkut ,yıldır maçtan sonra verirsin teselli olayını . G.Saray artık ürkütmüyor , çünkü büyüklük emareleri kalmamış.
G.Saray dün akşam abilerine kendini göstermek isteyen A2 takımıydı sanki . Çırpındı durdu ,ama akıllı Guti sazı eline aldı , maçı elinde joystick gibi yönetti . Beşiktaş gençlerin şevki kırılmasın diye kendini kasmayan bir yapıda sakin sakin idare etti . Biraz da Ali Turan'ın ferasetsizliğiyle 3 puanı kaptı gitti . El bombasını iki takım da paslaşıyordu , bomba her zamanki gibi Cimbom'un elinde patladı . Beşiktaş çok mu iyi oynadı , hayır ama kazanılması gerekeni kazandı . G.Saray'ın kadrosu sığ ve Hagi her maç yaptığı tuhaf değişikliklerle ve maç içi taktik varyasyonlarıyla kadroyu daha da sığlaştırıyor. Bu yüzden hep dönüm maçlarını birer birer harcamakta. Ama suçlayamıyorum kimseyi de . Yahu takımın eti budu bu işte. Kuru mücadelelerle kendi performansını yansıtan bir takım var elimizde. İsteseniz de olmaz . Takıma akıllı futbolcu lazım . Aklını kullanamayan adam anca deli danalar gibi sahada koşturur , ikili mücadelelerdeki sertliklerle günü ve kendisini kurtarmaya çalışır. Aklın yoksa Pino gibi her daim topa vurursun. Antremanda bile bu kadar şut atıyor mudur Kolombiyalı acaba ? Aklın yoksa Cana gibi her topa pardon her bacağa yatarak kayarsın . Aklın yoksa Ali Turan gibi ikili mücadelerde nasıl pozisyon alacağını , topu nasıl yanındaki adama vereceğini bilemezsin. Aklın yoksa Ayhan gibi takım atağa çıkacakken habire geri pas yaparsın . Akıllı adamlar ya sakat ya da güçsüz olursa sezon zaten bitmiştir.
Futbolda kötü günler her zaman olabilir . Avrupa liglerini bir kolaçan edin , kalburüstü bir çok takımın puan cetvelinde alışık olmadığı yerlerde oladuğunu göreceksiniz. Futboldur deriz geçeriz . Yapılması gereken geleceği kurtarmak . Bu sene zaten bitti . Bu kadroyla Türkiye Kupası da hayal. Şimdiden bir temizlik , bir vizyon oluşturup gelecek seneyi kurtarmak lazım . Ama o vizyonu gösterebilecek bir yönetim olmadığından bir şeyler umut etmek zor. Devre arası gelişmeleri ne olur bekleyelim , ondan sonra takımın geleceği üzerine biraz kahinlik yapabiliriz...

Hiç yorum yok: