10 Ocak 2011 Pazartesi

En iyisi ...

2010 yılının en başarılı teknik direktörü kimdi diye sormuştum . Special One'ın Inter ile yaptıkları ve Nou Camp tribünlerine doğru zafer deparı atıp Katalan ahalisini kızdırması geçtiğimiz sezona damgasını vurdu şüphesiz. 100 kişiden 77'si Mourinho , 13'ü Del Bosque derken , 9 kişi de Van Gaal'a oyunu kullanmış. Ancelotti 1 tane oy alabilmiş. Ancelotti'nin bu ankette ne işi var diyebilirsiniz .Ama İtalyan'ın ilk senesinde Chelsea'yi gol fabrikasına dönüştürüp şampiyon yaptığı gerçeğini göz ardı edemezdik . Ufak bir inceleme yaptım acaba bu adamlar 2010'da ne yapmış diye . 2010 yılında Mourinho Inter ve Real Madrid takımlarında 63 resmi maçta takımın başında olmuş . 44 galibiyet , 14 beraberlik ve 5 mağlubiyetle yılı kapatmış . Özellikle CL'de yaptığı taktik organizasyonları ve karakteri Inter'in başarısının da önüne geçmişti. Yılın en kötü anı kuşkusuz 5-0'lık El Clasico gecesiydi.

Vicente Del Bosque kulüp takımı çalıştırmadığı için biraz daha avantajlı ve makina düzeninde işleyen Barcelona destekli milli takımıyla 12 resmi maçta 11 galibiyet alıp 1 yenilgi tatmış. Hatırlarsanız o da Dünya Kupası'nda İsviçre'ye karşı oynanan maçtaydı. Dünya Kupası hem ülkesi hem de onun kariyeri açısından 2010'u unutulmaz yapmıştı.


Hollandalı Van Gaal Bayern Münih'i CL finali oynatarak Alman futbolunun zirvelere tırmanmasında katkıda bulunmuştu .Finali kaybetmesine rağmen sağlam bir prestij elde etti . O da geçtiğimiz yıl 54 resmi maçta 35 galibiyet , 10 mağlubiyet ve 9 beraberlik aldı.


Son dönemleri bir hayli sarsıntılı geçen İtalyan Ancelotti'nin 56 resmi maçta 37 galibiyeti , 13 mağlubiyeti ve 6 beraberliği var. İlk senesinde Premier League Şampiyonluğu yaşamasına rağmen üst üste yaşadığı puan kayıpları geçtiğimiz sezonu unutturdu bile. Her şeye rağmen geçen sene Chelsea'ye oynattığı futbol gözlerimizi okşamıştı.

Hiç yorum yok: