22 Nisan 2008 Salı

Şampiyonlar Ligi YARI FİNAL: 22.04.2008

LIVERPOOL 1 - 1 CHELSEA
Goller : Dk.42 Kuijt / Dk. 90+4 Riise (kk)
Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio(Riise), Kuyt, Alonso, Mascherano, Babel(Beneyoun), Gerrard, Torres.
Chelsea: Cech, Ferreira, Carvalho, Terry, Ashley Cole(Kalou), Lampard, Makelele, Ballack(Anelka), Joe Cole, Drogba, Malouda.
Chelsea artık gelenek haline dönüşmesinden korktuğu yarı final hezimetlerinden kurtulabilmek için maçı çok ciddiye aldığını gösterdi . Liverpool baskın bir futbol oynuyor gibi gözükse de oyunu kilitleyen istediğini yapan Chelsea vardı sahada. Liverpool golü bulduktan sonra 2.yarıda da güzel fırsatlar yakaladı fakat ,Terry'nin harika savunması , Makelele'nin takımı rahatlatan çalışkanlığı ve Lampard'ın gol pozisyonlarında etkisiz olmasına rağmen ortada hakimiyet kurması Chelsea adına göze batanlardı . Liverpool'da Torres bir şeyler yapmaya çabaladı , son dakikalarda Cech'in mükemmel bir şekilde karşıladığı şutunu gole çevirebilseydi olay bitmişti . Savunmada Skrtel Drogba'yı sahadan resmen sildi . Riise'nin son saniyelerdeki ters vuruşu Londra'daki 2.maça daha da heyecan katacak . Avram Grant ile savunma konusunda sert bir kimliğe bürünen Chelsea'de galiba Mourinho'nun yapamadığını İsrailli teknik adam yapacak gibi ...

2 yorum:

ilker dedi ki...

Chelsea ustuste yasadigi yari final hezimetlerinden sonra finale cikmayi hakediyor artik. Ama yine de bu Liverpool cok yakisiyor finallere ve kupalara. Hele unutulmaz Istanbul zaferinden sonra bu takima sempatim daha da artti. Tam bir futbol kurumu.

DAVUT UTLU dedi ki...

ben Liverpool'u nasıl bir takım anlamıyorum.yıllardır ligde hiçbir başarıları yok ama avrupa deyince adamlar başka türlü oynuyor.kesinlikle finali hakediyorlar.