29 Eylül 2008 Pazartesi

Galatasaray 4 - 1 Konyaspor (28.09.2008)

G.Saray 4'lemesine yine devam etti dün gece . Lig başladı başlayalı ,kabul edelim, G.Saray'ın oynadığı en zor rakip Kayserispor'du . Diğer oynadığı ekiplere bakınca bu takımların puan cetvelinin nerelerinde olduğu anlaşılabilir. Zayıf rakiplerine karşı (ligin diplerinde olmasına rağmen Antalyaspor hariç) kolay maç kazanan ve bir o kadar da kolay gol yiyen görünüm içersindeydi G.Saray .Dün de kornerden yediği gol , bir yığın turuncu formalı gözün bakışları arasında filelerle buluştu . Bu takım kolay gol yiyor, fakat paslaşmalar ve pozisyona girmesi de bir o kadar güzel . Mehmet Güven bocaladı durdu maç boyunca, futboldan zihinsel olarak uzak kalmış, bu takımda zor forma bulurum düşüncesine iyice kaptırmış gibiydi kendisini . Lincoln'ün top oynamsı için Kewell ve Baros'un gelmesi gerekiyormuş demek ki. Uzun bir aradan sonra adam gibi top oynamaya başladı . Liverpool şimdiki sağlam Kewell'ı görseydi gözden çıkarmazdı herhalde . Adam hakkaten takıma bir hava verdi .Baros klasını fırsatçılığını yine konuşturdu .Attığı ilk golde kalenin çatalındaki örümcek ağlarını aldı resmen . Arda işini yaptı ama yeni transferlerin gündemi işgal etmesi onu ikinci plana atmış gibi . Arda her şeye rağmen benim için Kewell'dan bile daha değerli . Çıkıp oyundan zevk alması lazım .Kewell zaten aynı zamanda golcü bir adam , onu öne çıkarıp solda Arda'dan yararlanmak taktik varyasyonlardan birisi olabilir. Kewell,Baros,Lincoln ve Arda bir terslik olmazsa bu sezona damgasını vuracak gibi . G.Saray bu ligin en büyük şampiyonluk adaylarından ama dediğim gibi hala tam anlamıyla ciddi bir rakiple oynamadı .Oynadığı tek ciddi takıma da Şampiyonlar Ligi yolunu açtı zaten . Biraz daha temkinli olmak lazım . Yenilen goller büyük takımların yiyeceği gollerden değil ...

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım , Neşet Merdin , Gökhan Memişoğlu
Galatasaray: De Sanctis , Hasan Şaş , Meira, Servet , Hakan Balta, Arda , Mehmet Güven (Dk. 46 Volkan Yaman ), Ayhan , Kewell (Dk. 72 Yaser ), Lincoln , Baros (Dk. 82 Alparslan)
Konyaspor: Jefferson , Mehmet Çoğum (Dk. 70 İsmail ), Mihajlov , Ömer Gündostu , Kaue , Şener , Cihan , Zafer (Dk. 65 Mustafa ), Fahri , Erhan Albayrak(Dk. 65 Koray ), Veysel
Goller: Dk. 8 ve 61 Baros, Dk. 51 Lincoln, Dk. 66 Kewell (Galatasaray), Dk. 11 Erhan Albayrak (Konyaspor)
Sarı Kart: Dk. 71 Meira (Galatasaray), Dk. 71 Koray (Konyaspor)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galibiyetler güzel ama defans kötü.Tabiki bunda orta sahanın yardım etmemeside önemli bir faktör.Bence takımın her maçta en iyisi KEWELL.Arda'nın Kewell'den öğreneceği çok şey var.Kewell tam bir futbolcu.
Lincoln ise kendine gelmeye başladı inşallah giderek daha iyi olur.Bu takımın çok iyi bir kadrosu var zaman geçtikçe daha iyi olacak inşallah.