18 Ekim 2009 Pazar

Galatasaray 4 - 3 Trabzonspor (18.10.2009)

Defansına yardım etmeyen bir orta saha , orta sahayla sağlıklı pas alışverişi yapmayan bir savunma ve ileride her türlü varyasyona girip göz okşayan fakat top rakipteyken maçı izleyen bir forvet hattı ... Cimbomun özeti budur bu gece . Total futbolsuzluk ! Gavurun, eloğlunun maçları 4-4 biterken keyiften ağzımızın suyu akar , bizim topraklardaki gol sağanağında oynanan futbolun ve yenen gollerin getirisi umutsuzluk ve soru işaretleri olur işte böyle . Tuhaf , acaip ve tatminden uzak bir maçtı . Hakan Balta solda kanatta otobanlardaki gişe görevlileri gibiydi aynen . Boş yolda bile bu kadar rahat yürüyemezsiniz . Arda ve Baros'u gol dışında görebilene aşkolsun . Birileri bizi fena halde kandırıyor ama ne zaman uyanırız bilmem . Sadece 3 puana sevindim , o kadar . Takım olmuşuz sonunda ! ne zaman deriz acaba ? Dedim ya 3 puan güzel sadece . Hataları kamufle eden galibiyetlerden nefret ediyorum ...Maç fotoları için TIKLA

5 yorum:

Adsız dedi ki...

abicim ilk 35 dakika oynanan futbol gercekten gelecek adına hiç umutlandırmadı mı seni..?

serkan utlu dedi ki...

@yunus

ilk 35 dakikada beni umutlandıran forvet hattı .geri kalanı ise ???????

bonaventure dedi ki...

ilk 35 dakika top gs yarı sahasına çok ciddi bir şekilde gelmedi. ondandır..

zachpaulsen dedi ki...

hocam dediklerinde haklısın tespitlerin doğru. dün ben de maçtaydım ve çıplak gözle bütün eksikleri ve defoları daha rahat görebiliyorsun. emin ol rijkaard ve neeskens de bunun farkında ve görebiliyor. kısacası hataların kamufle edildiği yok. ama bütün bunların düzelmesi yani 'takım olmuşuz sonunda' diyebilmek klişe olacak belki ama hem zamana hem de taşların gerçek manada yerine oturmasına bağlı.

defansa yardım eden, isabetli ve yerinde! pas atan, oyunun temposunu iyi ayarlayan, sürekli hareket halinde ve dönerek oynayan, sürekli boşa kaçan orta saha hepimizin özlemi. Rijkaard da bunun olmadığını biliyordur. ama eldeki mevcutlardan hangisi bu tanıma uygun. ayhan, sarp, topal ve barış'ın kapasitesi bu. Rijkaard bu eksiği eldeki mevcutlarla takımın diğer oyuncularının onlara destek vermesi ve yardımlaşması ile düzeltebilir belki. ancak bu da dediğim gibi uzun vadeli bir iş. mutlaka o bölgeye eğer rijkaard 1-2 yıl daha kalacaksa bu özelliklere sahip biri alınacak veya kadro içerisinde böyle bir adam yaratılacak.

savunmanın iyi pas yapması, baskı altında panik yapmadan topu en doğru oyuncuya iletebilmesi, uzun ve dan dun vurmadan isabetli tek pas yapması yıllardır benim de özlemim. hele de gol yediysek, rakibe umut verdiysek aynen dün akşam olduğu gibi rakip takım 6 kişi ile bizim defansa baskı yapıyorsa yapılan şey tamamen panikle topu ileri vurmak, taca atmak veya en kötüsü topu kaptırmak oluyor. aynı şekilde bunları yaopabilecek personel takım içinden varsa oynatılsın ama yok!!! orta saha için söylenenler burada da geçerli.

Rijkaard sıkışan defans elemanlarına orta sahanın kendini boşa çıkartarak onların en kolay ve rahat pas atabilmesini sağlaması, takımın birbirine yakınlaşarak defansın kalite ve teknik eksiğinin takımın birlikte hareket etmesiyle gidermesi üzerinde çalışıyor. bu da vakit alacak bir çalışma. birlikte çok sayıda maç ve antreman yapmayı, bütün oyuncuların hocanın dediklerini harfiyen uygulamaları ile adeta çok tekrarın getirdiği ezber ile mümkün. bugün gs defansını pique + marquez tandeminden kursan onlar da pres altında top çıkartmak da inan zorlanırlar. çünkü defansın topu ileriye taşıyabilmesi için üzerine hunharca saldıran umut bulut tarzı adamları son adam olarak çalımlaması gibi çok riskli bir işe girişmesi gerekiyor. ona en yakın ve en boştaki orta saha elemanını bulması veya görmesinin başka şansı yok.

forvet ise şu ana kadar bu takımı taşıyan ama aynı zamanda bu takımın kamburu. 70'lerin brezilyası gibi 4-2-4 gibi bir sistemde oyunuyor şu an galatasaray. ileride top saklayığ takımı 10 saniye rahatlatacak bir santrafor bu takımın en önemli eksiği. kewell'ın galatasaray ilk 11'inde en azından önem düzeyi yüksek maçlarda oynaması bu zaafiyeti daha da artıyor. dün akşam arda resmen SS gibi oynadı. barosun yanında veya arkasında orta sahaya hiç yaklaşmadan gelip hiç top almadan eli belinde pasif oynadı. halbüki arda her an oyunun içinde kendini sürekli boşa, kanada çıkartmalı gerekirse gelip sırtı top alması lazım.

çok uzun oldu ama burada sezon başı kadro planlamasından kaynaklanan özellikle orta saha transferi eksikliği (elano kesinlikle o adam değil) defansa adam alınmaması gibi yönetimsel transfer yanlışları da rijkaardın elini kolunu bağlıyor. ama bu birşeyi değiştirmez. rijkaard bu takımın başında kaldıkça öyle veya böyle bu takımın yıllar içerisinde gerekli adamların gelişi ile birlikte istenilen düzeyde top oynayacaktır.

fenerbahçe maçı için olması gerekn 11;

leo-sabri-gökhan-servet-ayhan-topal(sarp)- barış -arda - baros.

gidişata göre kewell, elanoi nonda, aydın'ın sonrandan oyuna girmesi de oyunu değiştirebilir.

DAVUT UTLU dedi ki...

Oynanan futbol içimi kararttı.9 hafta oynandı.toplamda 20-25 maç oynadı bu takım ama değişen bir şey yok.Defansa hala çözüm bulunamıyor.Böyle giderse gelmesine çok sevindiğimiz teknik adamımızdan da umudumu keseceğim.Avrupada Büyük takım olacaksan çok başarılı olacaksan ilk önce GOL yemeyeceksin.Bunu bize en iyi uygulatan teknik adam LUCESCU idi.O yüzden o adamı tek geçerim.
İnşallah savunma sorunumuz kısa sürede çözülür yoksa bizi çözerler...