28 Mart 2010 Pazar

Sakin Fener ! Tutkusuz G.Saray !

Hafta içi rahmetli Canaydın'ın vefatı münasebetiyle yumuşayan ortamın ve karşılıklı verilen dostluk mesajlarının G.Saray'ı uyuttuğunu, Fenerbahçe'ye daha çok yaradığını ve önemli derbiyi G.Saray adına yavanlaştırdığını söylesem yanılırmıyım acaba, siz karar verin . Hiç değilse G.Saray'lı futbolcular rahmetlinin hatırına bir yerine iki kere koşsalar , rakibini adam gibi ısırsalar daha iyi olmaz mıydı ? Derbilerin elbette olaysız ve vukuatsız geçmesini arzu ediyoruz . Fakat şevksiz , mücadelesiz ve ruhsuz futbolun oynandığı bir oyunu izlemekte istemiyorum açıkçası .
Fenerbahçe çok acaip taktik varyasyonlarla sahaya çıkmadı , Emre'nin yokluğunda Selçuk'un ayağa top yapan sakin oyunu ve diğer futbolcuların G.Saray'ın üstüne gelmesini bekleyen soğukkanlı tutumları vardı. G.Saray ise orta sahayı Fenerbahçe'nin pas trafiğine kaptırmış ve organize atak özürlüsü bir görüntü içersindeydi . Buna rağmen maçın genelinde top orta sahada gereksiz ve hedefsiz bir şekilde iki takım arasında döndü durdu . Elano ve Sarp ikilisinin kısır performansları ve Caner-Keita kanatlarının işlemeyen görüntüsü forvet hattınının elini ayağını bağladı . Arda'nın gereksiz kahramanlık gösterisi ve sakatlığı tam geçmediği halde oynamak istemesi her şeyi daha da karmakarışık etti . Dos Santos'un saman alevi deparları ve beceriksiz son vuruşları birazcık nabzı arttırdı. Fenerbahçe ara paslarla Guiza'yı kullanmak istedi , olmadı . Beraberliğe razı görünen takım , arzusuz G.Saray'ı Leo Franco'nun acemiliğiyle yendi ve tarih sayfasına gene üzülen takım G.Saray olarak yazıldı . Arjantinli kalecinin maçın sonunda Keita'nın inanılmaz şutunu bir o kadar inanılmaz bir şekilde çıkaran Volkan'dan ibret alması gereken dersleri var. Bir maçta gol olmuyorsa , en azından farkı ve sonucu kaleciler belirlesin bari. Lig daha bitmedi , önümüzdeki maçlara bakacağız teranesine sığınmadan yorum yapmak istiyoruz ama , G.Saray'ın arzusuz ve tutkusuz oyunu bizim de şevkimizi heyecanımızı kırıyor. Bu takımın adam gibi kaleciye ve orta saha elemanlarına ihtiyacı var . Şu saatten sonra yakın planda yapılabilecek ve gerçekleştirilebilecek yegane hedef lig ikinciliği ve CL bileti görünüyor. Onun dışında onca harcanan paraya ve umutlara rağmen ele geçenler bir kayıp sezon daha ve hayalkırıklığıdır . Yazık ...!

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Ben ilk yarıdaki 4-3 lük Trabzon maçından sonra demiştim ve yazmıştım.O haftadan sonra defalarca yazdım bizim teknik kadro beş para etmez diye.Takımı teknik kadrosuz 34 maç oynat bundan daha kötü olmazdı.Bu adam neden geldi?GS ligi 4.5 bitirsin diye mi?
Artık yönetimin yapacağı tek şey var Federasyona başvuracak biz FB maçları oynamak istemiyoruz diyecek.Biz hükmen yenilgiye razıyız diyecek EN iyisi bu bence.Hiç değilse Taraftar olarak acı çekmeyiz artık.Boşuna strese girmeyiz FB maçlarında.Kaç fark yiyeceğiz diye beklemeyiz artık..Malesef GS-FB maçları için söylenecek tek şey bunlar.Bizi bu hallere düşürenlere yazıklar olsun...Bizi sinir hastası ettiler.Daha kötü şeyler yazacağım bu takıma ama neyse....