21 Nisan 2010 Çarşamba

Hangisi daha iyi ?

Birisi daha ilk senesinde her türlü kupanın kulpundan tuttu . Diğeri gittiği her takımı ihya etti , Special One oldu. Şimdi dünkü maça bakıyorum da , Mourinho hakikaten taktik olayının piri olmuş. Maçı iyi süzüyor ,anında sağlam hamleler yapıyor ve oyunun kaderiyle her daim etki yapabiliyor . Guardiola da şüphesiz usta , fakat değişmeyen bir şablonla istenmeyen durumlar karşısında hamle sıkıntısı yaşıyor sanki. Barça'nın usta ayakları zaten bir şekilde otomatik pilota bağlıyor . Guardiola bu yüzden çoğu zaman rahat , çünkü takım kriz durumlarını fazla yaşamıyor. Mourinho futbolun doğasında olan anlık gedikleri , gidişatı daha iyi kapatabiliyor galiba . O kadar kupa kaldırdıktan sonra Guardiola'ya çömez muamelesi yapmak istemem ama Mourinho kibir kat sayısı tepelerde olmasına rağmen Pep'ten ziyadesiyle üstün gibi . Pep ve Guardiola takası olsaydı dediğimi daha iyi anlayabilirdiniz. Mourinho şu Barça'yı dünden öttürür de aynı Pep Inter'in başına geçseydi Inter böylesine işler yaparmıydı acep ?

2 yorum:

Selocan dedi ki...

Pep İnter'in başına geçseydi, bugün Rijkaard'ın yaşadığı sorunları yaşardı. Belki 1.,2. senelerinde bocalardı, ancak istediği sistemi sonunda oturturdu. Mourinho ise eğer Barcelona'nın 30 yılı aşkın kullandığı karakterden vazgeçirmeye çalışsaydı, Barcelona bugünkü yerlere gelemezdi. Ancak Barcelona karakterini çalışıp o sistemden ne olursa olsun vazgeçmeyecek olsaydı Barcelona yine buralarda olabilirdi. Bana göre ikisi yer değişse Mourinho'nun işi daha zor. çünkü yıllardır uyguladığı karakterden vazgeçirmeye çalışıp kendi sistemini oturtmaya çalışacağına eminim, bu da Barcelona'nın sonu olur. Ancak Pep elbet 2 senede bazı şeyleri rayına oturtabilir tıpkı Rijkaard'ın Galatasaray'a yapacağı gibi. Kısacası Mourinho çok büyük hoca olmasına rağmen başına en son geçeceği kulübün Barcelona olması lazım.

DAVUT UTLU dedi ki...

Bana göre Mourinho daha iyi bir hoca.Bunu Porto ve Chelsea de gösterdi şimdi İnter'de şampiyonlar ligini alırsa kimse şaşırmasın çünkü herkezin favorisi Barca idi.Barca nın başındaki adam çok önemli değil orada bir sistem ve MESSİ var.Barca Guardiola yokkende şampiyonlar ligi şampiyonu oldu.Messi ilk formasını Rijkaard döneminde giymeye başladı şuanki Messi Rijkaard döneminde olsa bugün herkez Guardiola yı değil rijkaard konuşur olacaktı.