12 Temmuz 2010 Pazartesi

Torres'in turnuvası değildi ...

Euro 2008'de öyle sağlam işler yaptı ki bizler yeni nesil golcü profilini ifade etmeye çalışırken onu çoğu kez zikrettik. G.Afrika'da sergilediği performansa rağmen İspanya müthiş bir şekilde kupayı kaptı .Turnuva boyunca suratındaki hayalkırıklığı ve memnuniyetsizlik yüzünden rahatlıkla okunabiliyordu. Ona yeterince şans verildi verilmesine ama sanki takımın en zayıf halkası o gibiydi. Evet evet kesinlikle oydu. David Villa bu turnuvada pastanın en büyük dilimini kaptı hatta Torres'inkini bile yedi . Dünya Kupasını kariyerine yazdırmak müthiş bir iş ama bu turnuvaya dair onun içinde buruk bir şeyler olacak sanırım.
Final maçının son saniyelerinde kendini yere bıraktığında tüm stad ve hatta tüm İspanya onu bırakmış , nefesini tutmuş bir şekilde Hollanda'nın son çırpınışlarını izliyordu . Şu resimle onun turnuvadaki ruh hali arasında yakın bir ilişki kuruyorum nedense.
Sahayı sedyeyle terketti , kupa törenine geldi ama yüzündeki gülücükler sahteydi sanki. Tarihe geçen futbolcuların içinde onun da adı var ama eminim ki o da daha farklı ve güzel hatırlanmayı tercih ederdi. Bu turnuvada iş yapamadı Torres , arada kaynadı gitti . Liverpool dan ayrılır mı sorusuna boynundaki kaşkolla cevap vermiştir herhalde maç sonunda .

1 yorum:

flyingdupe dedi ki...

fazla iddialı olacak ama, yazıda sizinde belirttiğinizin üzerine,
Modern futbolda tek forvet oyununun kitabını yazan adam olarak anılacak bazılarımız için ne olursa olsun.
turnuvaya dair, sanki ilk maçlarda Villanın yerine sol tarafda o oynasaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum, gerçi bunuda tv de Liverpool un izlediğim maçlarına istinaden söylüyorum ama.