8 Kasım 2010 Pazartesi

İbrahim Akın

Dünya Şampiyonu'nun hocası Del Bosque zamanında onun için İspanya'da futbol oynasaydı , İspanya'yı coştururdu demişti çok iyi hatırlıyorum . Altay'da oynarken onu bizzat canlı izlemiştim . Manyak top oynuyordu ve sonrasında Beşiktaş kaptı. Sonra Del Bosque'nin has adamı oldu . Tigana ve özellikle Rıza Hoca döneminde söndü (daha doğrusu söndürüldü) .İBB'de müthiş top oynuyor . Seyirci yok baskı yok. Herkes topu ona oynuyor. Acaip sinir bozucu (rakipler için tabi ki)bir tekniği var ve yaşı 26 . Şutları ve pasları düzgün. Biraz daha takım savunmasına katkıda bulunsa , bu adamın harbiden burda ne işi var diyeceğim. Üzerine düşülse milli takımın bile fix elemanı olur. Niye böyle adamları sıradanlaştırıp bir kenara atıyoruz ki? Yıldız futbolcu ararken şöylelerini sümen altı etmek israf değil de ne ?

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

İbrahim Akın, at yarışına ve atlara ayırdığı enerjiyi de futboluna ayırsa istikrarlı olurdu. Yetenekleri aşikar; ancak önceliği futbol değil.

Ege

Toz dedi ki...

Ben İbrahim Akın'ı Yusuf Şimşek'e benzetiyorum.Yetenekli ama sadece tam olarak bir futbolcu değil.Tekrar büyük bir takıma gelse yine aynı hüsran olur.Ama Mustafa Denizli gibi bir hoca küllerinden doğdurabilir onu.Servet'in dediği gibi bana güvenildiğini hissetmem lazım.İşte ona güvenildiğini hissetmesi lazım.Ama ama büyük takımlar sadece 1 kişiye güvenmezler.Bu yüzden İbrahim Akın küçük takımların büyük topçusudur.Tek başına bir takımdır.