29 Nisan 2008 Salı

Şampiyonlar Ligi YARI FİNAL: 30.04.2008

MAN.UNITED 1 - 0 BARCELONA
Gol : Dk. 14 Paul Scholes
Manchester United: Van der Sar, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra(Silvestre), Park, Scholes(Fletcher), Carrick, Nani(Giggs), Ronaldo, Tevez.
Barcelona: Valdes, Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal, Toure Yaya(Gudjohnsen), Messi, Xavi, Deco, Iniesta(Iniesta), Eto'o(Krkic).
Tek kelimeyle harika bir maçtı . Yemin ederim son 10 dakikada kalbimin hızlı hızlı atmasına engel olamadım .Barcelona'nın elenmesine çok üzüldüm çünkü Messi'yi bir daha izleme şansının kaybettik iyi mi? Bu kadar rahatlıkla adam geçen bir adam yok şu anda. Gerçekten Messi çalımları , pasları ve hızı ile oturup sabaha kadar izlenecek bir futbolcu . Ronaldo inanın onun yanında sönük kaldı bu gecede . Manchester Scholes'un harika golüyle maçı kazandı ve geri kalan dakikalarda Barça'nın tırnak yedirten baskısı ve Manchester United'ın cansiparane oyunu vardı . Ronaldo ve Zambrotta'nın ikili mücadeleleri görülmeye değerdi . Uzak doğulu Park çalışkanlığı ve dinamizmi ile takıma en çok katkıda bulanan isimlerden biriydi. İki İngiliz takımının finalde oynaması garanti oldu ve aslına bakarsanız hiçte arzu etmediğim bir durumdu bu . İngilizlerin son yıllardaki inanılmaz başarıları karşısında , diğer Avrupa ülkelerinin oturup düşünmesi gereken çok şeyi var galiba . İngilizler hakikaten aldı başını gidiyor . Bu arada Barça da koskoca bir sezonu böylece heba etmiş oldu . Rijkaard yavaş yavaş valizlerini toplasın , İspanya havası bu kadar yeter gayri ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Sevgili Serkan; Lionel Messi'ye dair yapmış olduğun değerlendirmelerine katılmamam mümkün değil. Bu sezon Barca başarılı olamadıysa bunda Messi'nin sakatlıklardan dolayı takımdan ayrı kalması, oynadığında ise takım arkadaşlarının ona ayak uyduramaması başrolü oynadı. Öyle bir oyuncudan bahsediyoruz ki iddia ediyorum yeryüzüne futbolcu olmak için Allah tarafından özellikle gönderilmiş. Kendisini hiçbir oyuncuyla mukayese edemiyorum. Manchester Unıted maçlarında Ronaldo ve kendisine dair yapılan kim daha iyi sorularının cevabı sanırım açık biçimde yanıtını buldu. Ki bu karşılaşmalarda %100 randımanıyla oynayamadı. Ama Barca sahadaki tüm üretkenliklerini sezon genelinde olduğu üzere bu maçlarda da onun o üstün yetenekleriyle yaptı. Rakiplerini göstere göstere ve bir o kadar rahat biçimde geçiyor ki izlerken keyif almamak elde değil. Ben resmen deliriyorum. Özel bir numara yapmasına gerek yok rakip oyuncu da bunu biliyor ve buna rağmen onu durduramıyor. Nasıl durdurabilsinler ki o bir deha... Maradona'nın son dönemlerine yetişmiş bir futbolsever olarak görmüş olduğum en büyük yetenek şüphesiz Lionel Messi.