29 Mayıs 2008 Perşembe

Türkiye 2 - 0 Finlandiya

2 sene boyunca taşları yerine oturtamadık , resmi maçlarda bile bir sürü farklı adam forma giydi , dar vakitli hazırlık kampında bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ya işte bu durum gerçekten sinir bozucu . Milli takımımız önceki iki maçına göre kabul etmeli ki daha kontrollü ve sağlam oynadı . Potansiyelimizde var ama ,hala bu potansiyeli dışa vuracak kilit adamların eksik ya da formsuz olduğunu görmekteyiz. Nihat'ın saha içindeki yalnızlığını ve çaresizliğini ekran başında hissetmemek olanaksızdı . Bu turnuvada Nihat sıfır çekebilir çünkü bu oyun tarzıyla sadece top yapabilir , pozisyonlara onu arkadan destekleyen isimler girer çoğunlukla . Mevlüt umut vaadeden bir isim, kesinlikle kötü bir futbolcu değil , fakat heyecanı ve kendini kanıtlama isteği onu basit ve akılcı oynamaktan alıkoyuyor . Terim neden Nihat-Semih ikilisinin üzerine yoğunlaşmıyor ; merak ediyorum . Bu arada Emre'nin acilen forma girmesi lazım çünkü Newcastle onu futboldan bir hayli uzaklaştırdı ve tek top olayını seri olarak uygulaması gerekiyor . Ayağında gerçekten fazla top tutuyor . Servet'in gelmesi iyi oldu ve aşağı yukarı defans şablonumuz belli gibi. Fakat kanatlardan gelen topların kolayca pozisyona dönüşmesi turnuva boyunca bizi en çok sıkıntıya sokacak durum . Resmi maçların havası daha farklı oluyor elbette .Bu sıkıntıların daha yoğun bir konsantrasyonla azalacağını umut ediyorum . Kötümser de olmamak lazım ,milli takımın iyi çalıştığını görüyoruz ve fizik gücünün artmasının gedikleri biraz olsun kapatabileceğini düşünüyorum .Fakat yoğun antreman programının futbolcular üzerinde gözle görülür biçimde yorgunluk alametleri gösterdiği gerçeğini unutmamak lazım . Bu programın semeresini görürüz inşallah .İstediğimiz , arzuladığımız oyun varyasyonlarının tam olarak yansıdığını göremesek de kalbimiz 7 Haziran da ülkemiz için atmaya devam edecek .

STAT: MSV Arena
HAKEMLER: Thorsten Kinhöfer, Detlef Scheppe, Christian Fischer (Almanya)
TÜRKİYE: Volkan, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Hamit (Ayhan dk. 79), Mehmet Aurelio (Mehmet Topal dk. 87), Emre Belözoğlu (Gökdeniz dk. 90), Tuncay (Arda dk. 67), Nihat (Semih dk. 82), Mevlüt (Kazım dk. 75)
YEDEKLER: Rüştü, Tolga, Tümer, Uğur, Emre Güngör
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
FİNLANDİYA: Enckelman (Frederikson dk. 46), Kallio (Moisander dk. 81), Pasoja (Lampi dk. 53), Kuivasto, Nyman, Vayrynen, Roman Eremenko, Heikkinen (Johansson dk. 61), Forssell (Berat Sadık dk. 78), Aleei Eremenko (Litmanen dk. 60), Kolkka
YEDEKLER: Maenpaa, Sauso, Sparu, Hamalainen
TEKNİK DİREKTÖR: Stuart Bater
GOLLER: Tuncay (dk. 15), Semih (dk. 88)
SARI KART: Tuncay (Türkiye)

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Ben hala bu milli takıma güvenmiyorum çünkü oynanan futbol iyi değil.TERİM Halil'i-Yıldıray'ı gönderiyor ama nedense hiçbir işe yaramayan Tümer'i takımda tutuyor!Ü.KARAN-M.YILDIZ gibi güçlü forvetleri almıyor ama Semih gibi ne yapacağı belli olmayan dokundun mu düşen bir forveti alıyor.neyse inş.başarılı olurlar AMA ben guruptan çıkacağına inanmıyorum.İNŞ.yanılırım.