26 Mayıs 2008 Pazartesi

Türkiye 2 -3 Uruguay

Şimdiye kadar bize getirisi olacak yaptığımız hazırlık maçlarının en iyisi buydu . Eksiklerimizi görebilmemiz açısından turnuva öncesi bu maç çok çok iyi oldu . Defans hattımızda bir sorun olduğu malum .Servet'in dönmesini dört gözle bekliyorum çünkü şu anki yapısıyla Emre Aşık ve Gökhan Zan yüreklerimizi daha çok oynatır . Güçlü bir orta sahaya sahibiz ama Nihat'ı yeterince besleyemiyoruz . Aurelio'nun Yıldıray'a göre daha yararlı ve mücadeleci olduğunu düşünüyorum . Uruguay genelde savunma halindeydi fakat penaltılarla da olsa üç kez filelerimizi havalandırdı . Suarez'i gerçekten çok beğendim . Estetik ve seri oyunuyla savunmamızı bir hayli zorladı .Attığı penaltı gerçekten usta işiydi . Özellikle bu tarz futbolculara karşı önlem almalıyız ve böyle adamlar Portekiz'de fazlasıyla mevcut . Uruguay tam olarak Portekiz'in denginde olmasa bile bize neler yapıp neler yapmamamız konusunda fikir verdi . 6 oyuncu değişikliğinin de takımın gel git leri yaşamasında rolü olduğu açık .Emre Belözoğlu'na bu turnuvada güveniyorum fakat ayağında gerçekten çok fazla top tutuyor ve bu yüzden girdiği ikili mücadelerde sakatlanmaya eğilimli . Dediğim gibi hazırlık maçları konusunda seçici olmak şart , Uruguay maçı yenilmemize rağmen çok iyi bir sınav oldu .

STAT: Ruhrstadion
HAKEMLER: Florian Meyer, Thomas Frank, Dirk Magenberk
TÜRKİYE: Volkan, Hakan Balta, Emre Aşık, Gökhan Zan (Mevlüt dk. 86), Hamit (Sabri dk. 46), Arda (Tümer dk. 60), Emre Belözoğlu (Halil dk. 65), Mehmet Topal, Kazım (Ayhan dk. 46), Nihat, Yıldıray (Tuncay dk. 64)
YEDEKLER: Rüştü, Tolga, Mehmet Aurelio, Semih, İbrahim, Uğur, Gökdeniz, Emre Güngör
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
URUGUAY: Carini, Alcoba, Godin, Caceres, Pereira (Bruno Silva dk. 69), Gargano, Eguren, Gonzales (Flores dk. 74), Gimenez (Rodriguez dk. 56), Luiz Suarez, Cavani (Fernandez dk. 46)YEDEKLER: Martin Silva, Damian Suarez, Valdez, Arismendi
TEKNİK DİREKTÖR: Oscar Tabarez
GOLLER: Arda (dk. 13), Nihat (dk. 51) (Türkiye), Luiz Suarez (dk. 31 pen. ve 78), Rodriguez (dk. 85 pen.) (Uruguay)
SARI KART: Emre Aşık (Türkiye)

Hiç yorum yok: