1 Haziran 2009 Pazartesi

Gelecek sezonda Avrupa Maçları Programı

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi Finali Cumartesi günü oynanacak . UEFA'nın aldığı karara göre final gününde hiç bir Avrupa ülkesinde CL Finalinden başka resmi bir maç oynanmayacak . 2009-10 sezonundan itibaren, Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasına katılacak ülkelerin belirlenmesinde yeni bir yol izlenecek. Buna göre, 32 takımlı grup aşamasına, UEFA sıralamasında ilk 12 sırayı alan ülkelerden 22 takım direkt olarak katılma hakkına sahip olacak.
Kalan 10 takım ise ikili eleme sistemi sonunda grup aşamasına yükselecek. Bu 10 takımdan 5'i, sıralamada 13 ila 53'üncü olan ülkelerin şampiyonları arasında oynanacak 4 turlu mücadeleler sonunda belirlenecek. Diğer 5 takım ise sıralamada 1 ila 15'inci olan ülkelerin şampiyon olamayan takımları arasında yapılacak iki turlu eleme maçları sonunda belli olacak. Grup maçları sonunda puan tablosunda ilk iki sırada yer alan takımlar, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselirken, grubunu üçüncü sırada bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final aşamasına katılacak.
UEFA Kupası da yeni şekli ile 4 eleme turundan oluşacak. Elemelerin dördüncü turu play-off aşaması sayılacak ve yeni bir uygulama olarak Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan elenen takımlar bu aşamadan itibaren Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. 48 takımdan oluşan grup aşamasına ise kupanın son şampiyonu ile Şampiyonlar Ligi'nin ikili play-off'undan elenen 10 takım direkt olarak katılma hakkına sahip olacak. 12 grupta 4 takımın mücadele edeceği bu etapta, gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar, Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü olan 8 takımla birleşerek çeyrek finale yükselecekler. (Kaynak TFF)
Bu arada şunu da hatırlatmak gerekiyor ,Intertoto tarihe karıştı ama , gerçekçi olmak gerekirse G.Saray'ın yeni sistemde bir nevi Inter-Toto kıvamında maçlar çıkarması gerekiyor. 20 Haziran gibi bir tarihte erkenden top başı yapması gereken G.Saray'ı bekleyen yoğun bir maç trafiği var .
Ayrıca Turkcell Super Lig 2009-2010 sezonu 9 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak, 16 Mayıs 2010'da oynanacak maçlarla son erecek. Ağustos sıcağında maç oynatılırmı muhabetti gene bizleri bekliyor . Fakat ligimizin bu kadar erken başlamasında başlıca temel sebep, yazın G.Afrika'da düzenlenecek olan Dünya Kupası .

Hiç yorum yok: