10 Aralık 2009 Perşembe

Arsenal Gençlerbirliği

Dün gece Arsenal Yunanistan'da Olympiakos'a 1-0 yenilmesine rağmen aslında geleceğine yönelik sağlam işler yaptı . Sahadaki Arsenal'li 11 futbolcunun yaş ortalaması 21'di . Aslında bu rakam daha da düşük olabilirdi fakat 1977 doğumlu Fransız Silvestre'nin sahada olması ortalamayı yükseltti . Ayrıca yedek kulübesinin yaş ortalaması 19'du . Sahada 17 yaşında (Wilshere) 1 futbolcu, 18 yaşında (Burtley,Cruise) 2 futbolcu , 19 yaşında (Ramsey,Merida) 2 futbolcu , 20 yaşında (Vela, Walcott) 2 futbolcu , 22 yaşında (Song,Gilbert) 2 futbolcu ve 24 yaşında kaleci Fabianski vardı .

Bazılarımız bir üst turu garantilemiş bir takımın yedeklerini oynatmasından daha doğal bir şey ne olabilir ki diye düşünebilir. Fakat ne olursa olsun bu bir Şampiyonlar Ligi maçı ve işin ucunda paracıklar da söz konusu . Arsenalli tıfılların daha bu yaşlarda böylesine büyük bir turnuvanın havasını solumaları da büyük önem taşıyor ve ilerleyen yıllarda emin olun bu futbolcuların kendilerine olan güvenleri ve rahatlıkları farkedilecektir . Ayrıca takımda biri Galler'den olmak üzere 6 Britanyalı'nın sahada olması İngilizlerin çok hoşuna giden bir hadise . Ayrıca ben Arsenal dışında şu anda büyük takımlardan bu kadar düşük yaş ortalamasıyla çeşitli kulvarlarda yarışan başka bir ekip bilmiyorum . Bilen varsa bana hatırlatın bir zahmet ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya iyi tamam güzel de her sene böyle yaş ortalamasını düşürüyor Wenger sonra lig'de dördüncü, şampiyonlar liginde de gruptan çıkıp eleniyor...her sene de dünya kadar para harcıyorlar o genç futbolcuları kadrosuna katmak için...nedir şimdi bu...zevk için mi oynanıyor bu meret? Tamam güzel futbol önemli ama biraz da sonuç almak gerekmez mi?