6 Aralık 2009 Pazar

Hakemi boşver , son 15 dk'ya bak !

Maçın son dakikalarına doğru ekranının alt köşesinde 5 dakikalık dilimde topa sahip olma oranını gösteren bir yazı vardı ; G.Saray yüzde yirmi , İBB ise yüzde seksen idi . İşte o dilimde garip bir şekilde bunaldıkça bunalan , adam akıllı top yapamayan ve pres karşısında ezilen G.Saray'ın o performansına panik , beceriksizlik , teknik yönetim zaafiyeti mi ne derseniz deyin ; maçın kaderi o dakikalarda şekillenmeye başladı . 75 dakika eksik rakibini ezen fakat eline geçen fırsatları cömertçe harcayan bir takımın bu kadar ucuz bir şekilde panik yapması hiç te hoş değil . G.Saray'ın büyüklüğüne yakışır ayakların bu anları idare etmesi, topu sağlıklı kullanması gerekiyordu . G.Saray'ın maçın genelinde pozisyon vermeyip üstün görünmesinin temel nedenlerinden birisi İBB'nin ileride top tutan hızlı ayaklarının olmayışı . Belediye bu yüzden haddini bilerek oynadı ve orta sahayı genelde kalabalık tutmaya çalıştı . İşte bu anlarda kanatları tatmin edici bir şekilde kullanamayan bir Cimbom vardı karşımızda. Biraz Kewell biraz da Arda bir şeyler yapmaya çalıştı . Belediye forveti İskender yetersiz ve çaresizdi , Servet karşısında ezildi .Ne zaman İskender oyundan çıkıp , yerine Ali Güzeldal ve sonrasında genç Hasan Ali girdi , G.Saray S.O.S vermeye başladı . İBB defansında uzun boyuyla Barbosa basit ama etkili oynadı . Hava toplarını hiç vermedi desek yeridir .Nonda ile çarpışıp kenara alınmasından sonra, Kewell'ın Hasagic'in de hatasından kaynaklanan kafa topunu gole çevirmesiyle Barbosa'nın yokluğu arasında bağlantı kurabiliriz. Daha müsait gol olmasını umduğumuz pozisyonlarda golün gelmeyip , golün bu şekilde olması enteresan .

Hakem konusuna gelince ; Shankly'nin hoşuma giden bir lafı var ."The trouble with referees is that they know the rules, but they do not know the game." Çevirisi şöyle , hakemlerle ilgili sorun şu ki onlar kuralları biliyorlar fakat oyunu bilmiyorlar . Hüseyin Göçek bugün gereğinden fazla kuralcı olup, oyunu yeterince süzemedi , her iki takımın oyunu hakkıyla oynamasına müsaade etmedi . Yönetimi başarısız olmasına rağmen , G.Saray'ın kaptırdığı 3 puanın 1 numaralı sebebi olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca Sarp'ı severim , mücadelesini takdir ederim . Fakat bir G.Saraylı futbolcunun formasını hışımla yırtıp bu tip hoş olmayan bir görüntü vermesi pek te yakışık almadı . Büyük takım futbolcusu bunu yapmamalı . Her ne kadar bir G.Saray'lı olarak puan kaybetmemize üzülsem de , diğer takımların ağırlıklarını koyup büyüklere çelme takması ligimizin heyecanı ve kalitesi adına sevindirici. Köprüden daha çok sular akacak şüphesiz ...

6 yorum:

SirEvo dedi ki...

Sarp cezayı yer zaten. Neymiş, ağzımı kapatmak için yırttım, neymiş dün konuştular bugün böyle oldu demeler. Futbolcusun sen be..

chemsjheer dedi ki...

LEO: Rakibin gol pozisyonu olmasa bile ben kendi kendime de pozisyon veririm diyen şu ana kadar bir maç dahi kurtarmayan kaleci.
SERVET: Fiziği mücadele gücü hepsi 10 numara ama hala kendini uzun top üstadı zanneden stoper.
TOPAL: Diyecek birşey yok ona.
UĞUR: Ona da çok bişey dememek lazım.
BALTA: O fizik o boy ile rakibi üf dese düşürecek ama ayakta kalmaya mecali olmayan, attığı pasların %50 sini rakibe atan mecburi sol bek
BARIŞ: Olayı sadece rakibi bozmak ,faul yapmak ve arasıra gol atmak için kendini yırtmak olan bu futbolcu dün yine rakibin duran top harici gol atma ihtimali yokken gereksiz faulle 2 puanın gitmesine neden oldu.
SARP: ayaklarından çok çenesi çalışmaya başlayan defansın oyun kurmasına hiç yardım etmeyen sıradan bir adam.
ELANO: Defansta hücumda mücadele etmeye çalışan girdiği pozisyonları cömertçe harcayan ama attığı uzun paslarla bu takımın ihtiyacı olan futbolcu.
KEWELL: Taraftarın sevgilisi gol atabilecek yada koklayan 2-3oyuncudan biri ama ya 60 da oyundan çıkmalı yada 60 da oyuna girmeli olmayan kondisyonuyla ayağında top tutmaktan aciz.
ARDA: Ne desek boş çizgide 2 futbolcuyu geçmeye çalışan takımdan çok kendini düşenen bir futbolcu haline gelmeye başlayan kaptanımız.(Metin Oktayla adının Yan yana anılması bile hata)
NONDA: Tek başına bişey yapamaz özellikle yıkmamışsan rakibin üzerine oyunu.
FRANK RİJKAARD: Monotona bağlamış gibi 60 da tek forveti oyundan alan (Baroş varken de aynıydı) Ayakta duramayan Kewelli 90 Dk sahada tutan.Ayağa pas yapıp topu elinde tutmak gerekirken Barışı oyunda tutan ,Kendi sahanda son 10 dk yı as kadrosundan en az 5 kişi eksik rakibe karşı kulubede aciz aciz seyreden büyük şeyler beklediğimiz hocamız.
NESKEENS: Gelince oley denilen ama Fatih Terimin Yanındaki Metin Tekin gibi sadece kulubede oturan yüce insan.
TARAFTAR:Takımın galip gelse lider olacaksın ama sen ortalıkta yoksun.
OYUN: Orta sahanın defansa oyun kurmada yardım etmediği ve ya uzun top atıp şişirilen yada stoperler arasında döndürülen toplarla geçti ilk devre.2. devre biraz kıpırdanma oldu ama o da 80 e kadar sürdü.Hocanın klasik değişikliği yapılınca şu anlaşıldı ki birbiriyle uyumlu Keita ve Nonda yı oynatmayacak hoca.Kewell 90 dk. Sahada kalacak 60 dan sonra dolanacak.Ayakta top tutmak gerekirken tüm topların gelişigüzel vurulduğu ve rakibin gol atma şansı sadece duran toplarda varken Mevcut hakemin golü attırmak için her şeye faul çalmasını göz önünde bulundurmayan kıt beyinli oyuncunun yaptığı faulün gol olması maçı bitirmiştir.Linderoth un bu takımda tutulması oynamasa bile:Oyun kurulurken defansı ve arkadaşlarını rahatlatmak amacıyla boş yerlere kaçmayı ayrıca takım hücumda iken topun gelebileceği yerleri kestirip gol koklamayı bu takımdaki BİRKAÇ ÖKÜZE ve altyapıdaki futbolculara öğretmesi temennisiyle.

ilker dedi ki...

Dogru soyluyorsunuz. Rijkaarda son 15 dakika yaptigi akilalmaz degisikliklerle sac bas yoldurdu ekran basinda bana da. Aklimda 83 dakikada golu yedigimiz Manisa maci oldugu halde bekledim kacinilmaz sonu. Hakem hatalarinin ayyuka ciktigi macta puan kaybini hakeme yuklemek kolaycilik olurdu dogrusu. Son saniyede yedigimiz gol cildirrtti beni de ama ne yaparsin iste. Ne olcak bu isin sonu bilmiyorum. Nonda ya cok kizdim dun aksam. Saha da yoktu adeta. Gondersinler gitsin yav. Sirtinda adam tasiyor sanki. Bir kos yav . Bas pres yap.

Great White dedi ki...

Bence buna benzer spontan tepkileri fazla büyütmemek lazım..

Biz bir taraftar olarak bırakın tribünü TV başındayken bile öylesine aşırı tepkiler verebiliyoruz ki 90+4' de galibiyetten olmuş hırslı bir futbolcu için çok da kaşımamak gerekir diye düşünüyorum..

Önemli olan soru şu?

"Aynı hareketi sakin kafayla yapar mıydı?"

Açıkçası ben sanmıyorum. Eğer siz sanıyorsanız bence az bile tepki gösteriyorsunuz demektir:)

Adsız dedi ki...

@hüseyin

ne yaptıgını sanıyon birader sen..? her bloga yollamışsın yorumu ne şimdi yazdıkların bi halt ettigini mi sanıyon..?

DAVUT UTLU dedi ki...

Söylenecek tek kelime var:Yazıklar olsun.Kötü futbol kötü yönetim kötü teknik adam kötü futbolcular....yazıklar olsun.