27 Aralık 2009 Pazar

Cimbom'un İlk Yarısı Nasıl Geçti ?

*G.Saray ilk yarıda attığı 36 golle ligimizin en golcü takımı .
*Maçların ikinci yarısında toplam 20 gol atmış. 60 ve 80.dakikalar arasında 11 gol atmış . Son 10 dakikaya 6 gol sığdırmış.
*İlginçtir Cimbom sol ayakla daha çok gol atmış. Sol ayakla atılan 14 golün önemli bir bölümünü Kewell atmış . 13 adet sağ ayakla gol atılmış. 6 adet kafa golü var.
*Duran toplarda özellikle kornerler yüzleri güldürmüş . Duran topla atılan 10 golün 5'i kornerden , 3'ü serbest vuruş organizasyonları ve 2'si de penaltıdan .
*24 gol yabancı futbolculardan .
*İlk yarıda tüm maçları ful oynayan Leo Franco'dan sonra en fazla forma şansı bulan yabancı futbolcu 1144 dakika ile Kewell . Kewell 12 maça ilk 11'de başlamış . Bu rakam onun kariyer istatikleri açısından yeniden doğuş gibi . Keita 894 dk. Elano da 678 dakika forma giymiş. Linderoth hiç bir maçta ilk 11de başlamamış ve sadece 81 dakika görev almış. Bu sezonda turist olmaya devam ediyor.
*En fazla asist yapan futbolcu 10 ile Arda. Arda 16 maçta ilk 11de yer almış .
* Atılan gollerin önemli bir bölümü penaltı bölgesinde olmuş . Ceza sahası dışından iki gol var . Elano'nun Kayserispor'a attığı gol unutulmaz.
*Sadece 2 maçta gol atılamamış . 3 beraberliğin 3 de 1-1 sonuçlanmış.
*11 galibiyetin 5'i tek farklı galibiyetler .
*Cimbom ligde 8 maçta parçalı forma , 5 maçta beyaz forma , 4 maçta da mor forma giymiş. Parçalı formayla 4 galibiyet 2 mağlubiyet 2 yenilgi görmüş. Beyaz formayla 4 galibiyet 1 mağlubiyet bulmuş. Mor formayla hiç yenilmemiş 3 galibiyet 1 beraberliği var.
*G.Saray ilk yarıda oynadığı 17 maçın sadece 4 tanesini gol yemeden bitirdi . Kalesinde 21 gol gördü. Kalede tüm maçlarda da Leo Franco görev aldı.
*Maçın son 10 dakikada 6 gol yemiş Cimbom . 50 ve 60. dakikalar arasında 7 gol yemiş. İkinci yarının hemen başlarında ve maçın son dakikalarında tabir yerindeyse takımın gardı düşmüş
*Kendi evinde 8 gol yemiş .
*Gollerin 2'sini penaltıdan , 4'ünü kafayla , geri kalanlarını da ayakla yemiş.
*Ceza sahası dışından 3 gol yemiş . Yediği gollerin çoğu penaltı bölgesinde . Özellikle adam paylaşımı ve karamboller G.Saray'ı çok üzmüş .
*Defansta Servet 16 , Hakan Balta 15 , Sabri 12 ,Gökhan Zan 8, Emre Aşık 4 , Emre Güngör 1 defa ilk 11'de başlamış . Sakatlıklardan dolayı savunma kurgusunda Mehmet Topal , Caner ve Uğur'da yer almak zorunda kalmış. Yani sizin anlayacağınız tam anlamıyla defans kurgusu ilk yarıda oturtulamamış .
*7 kez ilk golü yiyen taraf olmuş . 4 kez ilk golü yemesine rağmen 3 puanı kurtarmış . Diğerlerinin hepsinde yenilmiş.
*Futbolcular 40 sarı, 2 de kırmızı kart görmüş. En hırçın futbolcu 5 sarı ve 1 kırmızı ile Keita olmuş . Çok ilginçtir Servet 1 tane dahi sarı görmemiş. Savunmada en çok 4 sarı ile Sabri . Sabri'nin geçtiğimiz senelere göre dinginleştiği açık . Orta sahanın en hırçını 5 sarı ile Mustafa Sarp. Forvette Baros ve Kewell'ın 3 sarısı var . Kewell 3 kartı da pisi pisine yedi desek yeridir.
*En az forma giyen futbolcu 7 dakika ile Serdar Eylik olmuş.
*Savunmada en az şans bulan isim sadece 90 dakika ile Emre Güngör . Onun da bu performansla suyu kaynıyor , kesin...

Hiç yorum yok: