19 Aralık 2009 Cumartesi

Oh be ...!

G.Saray'ın en son Sami Yen'de kazandığı maç 1 Kasım'da ki Sivasspor maçıydı. Eğer bu maçta da puan kaybetseydi durup dururken Sami Yen stresi ortaya çıkacaktı galiba . Lider olamadan liderlik gerilimi yaşayan bir takım dünyada var mıdır acaba ? İlk yarının mutlak hakimiydi Cimbom . Kontrayı seven Gençlerbirliği'nin savunma futbolunu tercih etmeleri G.Saray'lı futbolcuların inanılmaz pres ve paslaşmalarından kaynaklandı . Tabi bu baskıyı taçlandıracak gol veya gollerin gelmeyişi ilk yarının son maçını yine dramaya çevirebilirdi. Savunmasında sağlam ve kendine güvenen bir anlayışla oynayan Ankara takımının İsveç'li Harbuzi komutasında G.Saray altıpasını yoklamaya başlaması gerilimi arttırdı . Harbuzi'ye ayrı bir parantez açmak lazım . Gençler bu adamı nerden bulduysa çok iyi iş yapmış , gerçekten Gençlerbirliği'ni oynatmaya çalıştı ve Cimbom savunma ve orta sahasını uğraştırdı .

Gençlerbirliği'nin ikinci yarıda oynadığı 15 dakikalık dilim bugün G.Saray'ın mücadele ve çabalarını kamufle edebilirdi . Yine saçma sapan ofsayt anlayışı pahalıya patlayacaktı . Kahe'nin beceriksizlikleri ve geçen hafta Antalya'dan getirilen dost kale direği G.Saray'ı rahatlattı desek yeridir. Bir buçuk ay öncesine kadar ne yapmaya çalıştığını ve nasıl oynaması gerektiğini bir türlü anlamdıramadığımız Elano'nun yavaş yavaş takımı ve oyununu benimsediğini söyleyebiliriz. Brezilya'lı tam forma girdi dedik ilk yarı bitti . Keita'ya verdiği pas şıktı . G.Saray'ın golü gözlerimizi okşadı , organize gol nasıl olurmuş bize gösterdi . İlk yarıda kanadı sömüren Keita'nın ikinci yarıda kalabalık kanat-savunma anlayışında bocaladığı açık . Keita'yı Uğur'un yeterince besleyemediği aşikar . Bu arada daha geçen sezona kadar takımda mücadelesiyle güvendiğim 1 numaralı adam Servet bu sezon her maçta tırnaklarımızı yedirtiyor . Devre aslında hızır gibi yetişti. Bu savunma devrede acilen ameliyata alınmalı . G.Saray ile ilgili hafta içinde kendi çapımda bir ilk yarı analizi içeren bir post yapmayı düşünüyorum . Yarın Trabzon'da 2009'un son lideri ortaya çıkacak , görelim bakalım ...

2 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

İyi bir stoper ve iyi bir golcü alınması gerekir.Yoksa 2.yarı yine ızdırap içinde geçer ve avrupa macerası madrid durağında son bulur.
İnşallah 2.yarı bu rezil futbol oynanmaz İNŞALAAAH..

ilker dedi ki...

Bende kesinlikle iyi bir golcü ve stoper takviyesi bekliyorum. Baros'un sakatlığı çok sarstı bizi. Ayrıca Sarp ve Topal'ın Elano ile oynamaya alışmaları lazım. Elanoyu görmezden gelmesinler artık. Devrea arasındaki özgün Galatasaray değerlendirmeni okumak için sabırsızlanıyorum kardeşim.