10 Aralık 2009 Perşembe

Kemancı Gilardino

"Gilardino suonaci il violino !" - Bize keman çal Gilardino ! Attığı gollerden sonra genelde sevincini keman çalar gibi yaparak kutlayan Fiorentina'lı Gilardino'ya taraftarların tezahüratları bu şekildeymiş efendim. Gilardino İtalyan futbolunun yetiştirdiği en sinsi golcülerden birisi . Doğru yerde doğru zamanda biten golcüyü zaten bu özelliği Milan'a taşımıştı . Fakat Milan'da ondan daha sinsi bir golcü vardı ; Inzaghi .Inzaghi ve Pato'nun yedeği olmak Milan'da ona pek dokunmuştu . İyi ki Milan'dan ayrılmış , resmen Mor Menekşelerde kendini buldu .Aslına bakarsanız 3 senelik Milan yıllarında bulduğu 36 gol hiç te kötü bir performans değil. Ama yedek kalmak ona göre değildi ve Fiorentina'da herkesin ayağına baktığı adamlardan birisi ve 11'in değişmezi . Dün Liverpool'u bitirirken görmeliydiniz . Hafta sonu skorlarına bakarken gol atmış mı diye baktığım adamlardan birisidir , severim keratayı ...

1 yorum:

firat selcuk dedi ki...

inter macında direkten donen topu girse olay olacaktı.. bu haftasonu atalanta'ya attıgı gol de enfesti, inter macındaki gibi topu havaya atıp dondu ve kalecinin uzerinden dokunuverdi topa..

takıma geldigi ilk gunden itibaren kendisinden umitliydim hep, burada bir seyler basaracagı acıktı..

hep tekrar ediyorum, gilardino'yu gilardino yapan adam prandelli'ydi.. parma'da gol kralı olurken hocası prandelli'ydi, 1.5 sezondur tekrar boylesine buyuk bir sıcrama yapmasında o "yakısıklı" lakaplı deri montlu teknik adamın rolu cok buyuk.. gilardino'daki muthis yetenekler prandelli ile bir araya gelince ortaya boylesine nefis bir gilardino cıkıyor, cok da iyi oluyor :)