1 Mayıs 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi YARI FİNAL: 30.04.2008

CHELSEA 3 - 2 LIVERPOOL
Goller : Dk.33,105 Drogba , Dk.98 Lampard(p) / Dk.64 Torres , Dk.118 Babel
CHELSEA: Cech; Essien, Carvalho, Terry, A.Cole; Ballack, Makelele, Lampard (Shevchenko); J.Cole (Anelka), Drogba, Kalou (Malouda)
LIVERPOOL: Reina; Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypia), Riise; Xabi Alonso, Mascherano; Kuyt, Gerrard, Benayoun (Pennant); Torres (Babel)

İlk maçta kendi kalelerine attıkları golün moral bozukluğu hala devam edercesine bu maçta Liverpool adamakıllı top oynayamadı . Buna rağmen gol dışında fazla gözükmeyen Torres'in beraberlik vuruşunda maçın şekli şemali birden değişiverdi . Uzatma dakikalarında ne yalan söyleyeyim Liverpool'un bu turu alacağını düşündüm . Bu da onların finallerdeki ballı duruşundan kaynaklanıyordu . Benitez'in maçtan önce Drogba hakkındaki incileri bu boğayı iyice gaza getirmişti . Adamım Essien'in beni yanıltmayan performansıda eklenince Chelsea aynı kabusu yaşamadan uzatmalarda kurtuldu . Lampard'ın gol sevincinden sonra rahmetli annesiyle telepatiye geçmesi tam bizim de göz pınarlarımızı kurutan duygusal bir sahneydi . Liverpool'da Babel'in muhteşem golünden sonra Chelsea'li taraftarlar tırnak yeme seansına tekrar geri döndü . Çekirge gibi zıpladı, zıpladı üçüncüde final biletini kaptı Chelsea . Hem ligde , hem de kupada Manchester U. - Chelsea çekişmesi bizleri bekliyor ...

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

ah Liverpool ah...aslında finali hakeden taraf kesinlikle Liverpool du.ben gruplarda ilk maçlar oynandıktan sonra M.ÜNİTED'ın şampiyon olacağını olamazsa enbüyük adayın Liverpool olacağını söylüyordum.aslında ikisi Final oynayacaktı ama şans CHELSEA'den yanaydı(kendi kalelere atılan goller penaltılar vs...)
AMA finali M.ÜNİTED şuan Dünya'nın en iyi futbolcusu RONALDO ile kazanacaktır yeterki kupayı RONALDO istesin.