20 Mayıs 2008 Salı

Türkiye 1-0 Slovakya

Hazırlık maçları nedense bizi milletçe bayan , önümüzü görmemizi engellyen maçlar havasında geçer . Baştan sona izlediğimiz yine bir türlü tatmin olamadığımız bir maç oldu . Hele ilk yarım saatte şaşkınları oynayan, uyumlu bir uyumsuzluğun kol gezdiği , yaratıcılıktan uzak ve topu sürekli enine oynadığımız bir tempo izledik . Orta saha uyumun en az olduğu yerlerden birisiydi. Mehmet Topal ve Aurelio'nun bir türlü adam gibi top alışverişlerine giremediği ,Kazım'ın deli danalar gibi koştuğu ve topu genelde topu ezdiğini gördük. Emre İngiltere'de aylardır antrenman topçusu vazifesi görürken ve Terim büyük bir ihtimalle bu adamı turnuvada banko oynatacakken neden ikinci yarıda oyuna alır anlamadım .Bu adam maç eksiğini 45 dakikada mı kapatacak ? İkinci yarıda Gökdeniz ve Emre gibi seri adamların oyuna girmesi maçı gerçekten canlandırdı . Semih Mevlüt ikilisi hiç bir zaman iş yapmaz . Semih bir şeyler yapmaya çalışıyor ama olmuyor olamıyor işte . Forvet hattında en çok Nihat'a güveniyorum açıkçası . Savunmada Gökhan ürkekti harbiden ilk başta .Belkide üzerine yapıştırılan cam adam yaftası onu kendini göstermekten alıkoyuyor .İlerleyen dakikalarda kendine gelebildi . Emre Güngör ikili mücadelelerde seri ve kuvvetli onu izlerken Korkmaz'ın 2000'li yıllardaki halini görüyorum adeta . Kesinlikle takımda kalması gerekiyor . Nedense milli maçlar taktiksel değil kondüsyon amaçlı bir izlenim veriyor bana .Terim'e de hak veriyorum adamları görmesi gerekiyor ama ,şu saatten sonra sürekli adam denemek braz moralimi bozuyor . Bu arada Balta'nın golü yine müthişti ...

Türkiye: Rüştü,İbrahim Kaş (Sabri dk. 46), Gökhan Zan, Emre Güngör, Hakan Balta (Uğur Boral dk. 78), Kazım, Mehmet Topal (Emre Belözoğlu dk. 46), Mehmet Aurelio, Mevlüt (Gökdeniz dk. 46), Semih (Halil dk. 66), Tuncay (Arda dk. 74)
Slovakya: Senecky, Krajcik, Zabavnik, Hubocan, Skrtel, Mintal (Jakubko dk. 68), Sestak (Kolbas dk. 86), Hamsik, Petras (Jan Novak dk. 90+1), Vittek (Holosko dk. 79), Cech (Zofcak dk. 68)

1 yorum:

ilker dedi ki...

Gecen dunya kupasi elemelerinin son donemecinde aldigi takimi hala kuramadi Fatih Terim. Bu adama neden para verirler anlamadim. Yazik gunah.