4 Ocak 2008 Cuma

Güle güle abi !

Türk futboluna unutulmayacak hizmetlerde bulunan Gündüz Tekin Onay'ı kaybettik . Genç Milli Takım teknik direktörlüğü ve A Milli Takım antrenörlüğüyle birlikte toplam 26 yıl boyunca Türkiye liglerinde görev yapan Onay futbolla 15 yaşında Eskişehir Işıkspor'da tanıştı. Bursa Akınspor, Demir Çelik Karabükspor, Ankara Muhafızgücü, Karşıyaka, Ankara Şekerspor ve Kastamonuspor'da top koşturdu . Henüz 26 yaşındayken teknik direktörlük kariyerine adım atan Gündüz Tekin Onay, 1969-1972 yılları arasında Genç Milli Takım teknik direktörlüğü, Ümit Milli Takım antrenörlüğü ve Abdullan Gegiç'in yardımcısı olarak A Milli Takım antrenörlüğü yaptı. 1972 yılında Adanaspor'un başına geçince, Onay'ın Türkiye Birinci Ligi'ndeki teknik direktörlük kariyeri de başladı. Birinci Lig'de aralıksız 21 yıl ve 472 maç görev yapan Onay, Türkiye için kırılması güç bir rekora da imza attı. Adanaspor'a tarihinin en büyük başarılarını yaşatan Onay, takımı 4 kez lig dördüncüsü ve 1980-81 sezonunda lig ikincisi yaparak UEFA Kupası'na taşıdı. 4 sezon Zonguldakspor'u çalıştıran Gündüz Tekin Onay, 1975-77 yılları arasında da 2 sezon 'hayallerimin takımı' dediği Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevini üstlendi. Gündüz Tekin Onay, Birinci Lig'de Bursaspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor, Ankaragücü, Kayserispor, Gençlerbirliği ve 2. ligde de Konyaspor ile Denizlispor'u çalıştırdı.
UEFA'nın Grassroots projesinin Türkiye ayağını da koordine eden Onay, bu çerçevede geçen yıl içinde isim babalığı yaptığı "Futbol Köyü Projesi" ile Van Kızılay Tesisleri'nde 500 çocuğu biraraya getirerek, futbol kültürüne hizmet eden önemli bir projeye daha imzasını atmıştı.

Türk furboluna verdiği hizmetlerden dolayı ona teşekkürlerimi borç bilir , ailesine , yakınlarına ve özellikle de spiker oğlu Güntekin Onay'a başsağlığı dilerim . Allah rahmet eylesin ....

2 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

ALLAH rahmet eylesin...

Adsız dedi ki...

Allah rahmet eylesin... Allah oğluna uzun ömür versinki adam akıllı futbol yorumları dinleyelim...