8 Haziran 2008 Pazar

Almanya 2 - 0 Polonya (08.06.2008)

Çocukken Cruyff'un ''En güzel gol boş kaleye atılandır'' klişesini duyduğumda bu lafın derinlemesine bir futbol felsefesini ifade ettiğini ilerleyen yıllarda anlayacaktım . Futbolun sadece bireyler üzerine kurulu olmadığını , tık tık seri paslaşmalarla zorun kolaya dönüşebileceğini ifade eden bu güzel lafın Almanya için cuk oturduğunu söyleyebilirim . Yaradan bu adamları turnuvada oynasınlar diye yaratmış sanki . Turnuvaya katılan ekipler arasında benim için en güzel formayı giyen Almanlar biyonik yapılarıyla aynı tornadan çıkmış gibiydiler. Fizik güçlerini teknikleriyle birleştirince rakibi bunaltan , top vermeyen ve sahada her mevkiyi iyi kullanabilen bir görünüm içersindeydiler . Almanya'nın savunma çekirdeğini oluşturan Mertesacker ve Metzelder , tank gibi oyunlarıyla Smolarek ve Zurawski'nin 18'e girmelerine her daim engel oldular . Polonya'nın gol pozisyonları genel itibariyle uzaktan şutlar idi . Fritz'in özellikle sağ kanadı otoban gibi kullanması Polonya'yı bir hayli yordu . Polonya aslında kesinlikle kötü bir takım değil , fakat Almanya'nın oturmuş saha yayılımı ve pres anlayışı onların oynamasına engel olan başlıca unsurdu . İkinci yarıda Guerriro'nun ince bilekleri ve pasları Almanya'yı sıkıntıya sokar gibi olsa da Polonya kökenli Klose ve Podolski'nin işbirliği ibrenin süreli olarak Almanya lehinde olmasını sağladı . Ballack'ı bugün tam olarak göremesek te ilerleyen maçlarda eline direksiyonu alacağını söyleyebiliriz .Almanya güzel bir başlangıç yaptı , ve futbolları bizim gibi güzel oyun isteyen futbol manyakların tatmin etti diyebilirim ...

STAT: Wörthersee
HAKEMLER: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Erik Raestad (Norveç)
ALMANYA: Lehmann, Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen, Fritz (Dk. 55 Schweinsteiger), Ballack, Frings, Podolski, Gomez (Dk. 75 Hitzlsperger), Klose (Dk. 90 Kuranyi)
POLONYA: Boruc, Golanski (Dk. 75 Saganowski), Bak, Zewlakow, Wasilewski, Krzynowek, Dudka, Lewandowski, Lobodzinski (Dk. 65 Piszczek), Smolarek, Zurawski (Dk. 46 Guerreiro)
GOLLER: Dk. 20 ve 72 Podolski (Almanya)
SARI KARTLAR: Dk. 64 Schweinsteiger (Almanya), Dk. 40 Smolarek, Dk. 60 Lewandowski (Polonya)

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

sonuç ve futbol için söylecek tek bir kelime var oda BİR ALMAN KLASİĞİ