23 Haziran 2008 Pazartesi

İspanya 4 - 2 İtalya (Uzatmalarla) (22.06.2008)

Çeyrek final maçlarının gup maçlarına oranla sıkıcı olduğunu söyleyebiliriz .Buna bizimkilerin maçı da dahil . Takımların elenmeme adına daha kontrollü oynamaları bu durumu ortaya çıkardı tabiki. Ne oluyorsa uzatma dakikalarında oluyor ve futbolun keyfi ortaya çıkıyor. Dün de futbol uzatma dakikalarında vardı . Başından beri tadı tuzu yoktu İtalya'nın bu turnuvada . Hollanda hezimeti , Romanya beraberliği ve biraz da Fransa'nın şanssızlıklarından dolayı kazanılmış zor bir galibiyet . Kaderini Van Basten'in eline bırakan İtalya'nın ağır aksak oyunu ,şişir Toni'ye yazsın taktiği İtalya'nın gelecek dönemde oturup futbolları hakkında adam gibi düşünmeleri gerçeğini ortaya koydu . İspanya'nın teknik ayakları karşısında fiziğini ortaya koyarak penaltılara kadar götürdü İtalya . Her zaman beleş yok işte , ite kaka finale gelme işini Türkiye'ye devretti galiba İtalya . Xavi ve Iniesta karşısında Pirlo'yu bir hayli aradı Azzuriler . Gerçi Aragones ne akla hizmet bu adamların ikisini birden sürekli oyundan alıyor anlayabilmiş te değilim . Şu bir gerçek ki İspanya'nın teknik orta sahası ,David Silva'nın bitmeyen enerjisi ve Villa'nın tilki gibi takipçiliği İspanya'yı yarı finale kadar taşıdı . Ve ayrıca ,arı mı dersiniz karınca mı dersiniz , çalışkan Senna'nın geride rakip takımın bir çok atağını başlamadan bitirmesi İspanya'yı buraya kadar getirdi .Rusya ile yeniden oynayacak İspanya . Yalnız bu defa durum farklı .Arshavin'den öncesi ve sonrası var . Ruslar bu defa İspanyolların önüne taş koyabilir . İspanya'da bu vakitten sonra finali kaçırmak istemez .Deli maç olur ....
Stat: Ernst Happel
Hakemler: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel (Almanya)
İspanya: Casillas, Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila, Iniesta (Dk. 59 Cazorla), Marcos Senna, Xavi (Dk. 60 Fabregas), Silva, Villa, Torres (Dk. 85 Güiza)
İtalya: Buffon, Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso, Aquilani (Dk. 108 Del Piero), De Rossi, Ambrosini, Perrotta (Dk. 58 Camoranesi), Toni, Cassano (Dk. 75 Di Natale)
Sarı kartlar: Dk. 11 Iniesta, Dk. 72 Villa, Dk. 113 Cazorla (İspanya), Dk. 31 Ambrosini (İtalya)
Penaltılar : Villa, Cazorla,Senna, Fabregas (İspanya) - Grosso, Camoranesi(İtalya)
Kaçan Penaltılar : Guiza (İspanya) - De Rossi , Di Natale (İtalya)

Hiç yorum yok: