19 Haziran 2008 Perşembe

Portekiz 2 - 3 Almanya (19.06.2008)

Milli takımımız için hazırlanan animasyon Turkolar reklam filminin canlı versiyonları sanki sahada siyah beyaz forma giymiş gibiydiler . Almanların fizik üstünlüğü o kadar barizdi ki teknik ve kırılgan yapıdaki Portekizliler bu adamlarla başetmekte gerçekten zorlandılar . Schweinsteiger Portekiz maçlarında külkedisi misali başka bir kimliğe bürünüyor . Dünya kupasında olduğu gibi bu gece de Portekiz'i sağlam ve yapıcı futboluyla yıkan adamların başında geliyordu . Bosingwa tarla ağaları gibi baştan sona sağ kulvarı sahiplenmiş bir görüntü içersindeydi . Oldukça etkili kullandığı bu kanatta ağalık düzenine karşı çıkan tek isim Podolski idi ve taze Chelsea'liyi zor durumlara düşürdü . İki duran toptan kolay goller yedi Portekiz. Üçüncü golde Ballack hainlik yaptı ama İsveçli hakem çoktan ortayı göstermişti bile. Bu statlardaki dev ekranlar büyük ihtimalle futbolcuların konsantrasyonlarının içine ediyor. Adamlar maç mı oynuyor kendilerini mi seyrediyor belli değil , gözler çaktırmadan ekrana kayıyor .İtme pozisyonunu da burdan gördü büyük ihtimalle Scolari . Çakallığına rağmen Ballack büyük topçu vesselam . Aldığı ve verdiği topların çoğu pozitif bir şekilde istatistiğine yazılmıştır . Ronaldo büyük ihtimalle sevgilisinin vücuna güneş yağı sürer bundan sonra bir yerlerde. Portekiz klas adamların takımı ama takım değiller işte. Nasıl anlatsam, doyumluk değil tadımlık . Ronaldo'nun da etkisiyle fazla şişirilen Portekiz'in gazını alacak takımlar bu turnuvada mevcuttu ve birine de çattılar bu gece ...
STAT: St Jakob Park
HAKEM: Peter Frojdfeldt
PORTEKİZ: Ricardo, Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira, Cristiano Ronaldo, Moutinho (dk.31 Meireles), Deco, Petit (dk.73 Postiga), Simao Sabrosa, Nuno Gomes (dk.67 Nani)
ALMANYA: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm, Hitzlsperger, (dk.73 Borowski) Rolfes, Ballack, Schweinsteiger (dk.83 Fritz), Podolski, Klose (dk.89 Jansen)
GOLLER: Schweinsteiger (dk.22) Klose (dk.27) Nuno Gomes (dk.40) Ballack (dk.62) Postiga (dk.87)
SARI KARTLAR: Petit, Pepe, Postiga (Portekiz) Friedrich, Lahm (Almanya)

2 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Adı ALMANYA bu yeter...

ilker dedi ki...

Almanya'nın Hırvatistan karşısındaki etkisiz oyunu bazılarını haveslendirmişti ama kazanması gerektiği anlarda gerkeni yapan Almanlar yine iş başındaydı. Final yolu açıldı.Hırvatlar ile bir kez daha karşılaşırlar ve bu sefer kazanıp finalde Hollandayı alırlar karşılarına.