10 Haziran 2008 Salı

Hollanda 3 - 0 İtalya (09.06.2008)

Turnuvanın şu ana kadar izlediğimiz en keyifli maçıydı . Daha maç başlamadan futbolcuların coşku içinde milli marşlarını okumaları (özellikle İtalyanlar) maçın güzel geçeceğini düşündürttü bana. Nedense bu seremoniler benim çok hoşuma gider ama bizim Türkiye'de hep reklama yenik düşer bu anlar . Şükür bu kez fazla güme gitmiyor bu görüntüler. Maçta Hollandalı futbolcuların rakibine karşı daha güçlü pres yapmaları İtalyanları organize atak yapma konusunda zorladı . Engelaar ve Sneijder'in mükemmel performansı genelde topun portakallarda kalmasını sağlayan nedenlerden birisiydi . İtalyanların da çok önemli fırsatları oldu ama portakallar ne yapacağını bilen ve her daim tehlikeli kontralar yakalayan bir görünüm içersindeydiler . Van Bronckhorst olayı koparanların başında geliyordu . Van der Vaart, Kuyt ve Sneijder üçlüsü İtalya'nın ipini çekmek üzere programlanmış gibiydiler . Materazzi'yi 50 dakika oynatmak bile ruh sağlığını bozmak açısından yeterliydi . Luca Toni debelendi durdu fakat Hollanda'nın dehşet kademe anlayışı ve seri oyunu İtalyanların daha gol pozisyonu kaçırma duygularını yaşamadan kendi kalelerinde gol fırsatlarına dönüşmesine sebep oluyordu . Ben İtalyanların acı bir şekilde yenilmesine rağmen bu gruptan çıkabileceğine inananlardanım. İtiraf etmeliyimki böyle bir skoru hiç ama hiç ummuyordum .Portakalların geri dönüşüne de sevinmedim desem yalan olur .Çünkü bu galibiyetin onların futbol arenasındaki prestijlerini yeniden kazandıracağını düşünüyorum ...

Stat: Stade De Suisse
Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren
Hollanda: Van Der Sar, Ooijer, Boulahrouz (Dk. 77 Heitinga), Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Engelaar, Kuyt (Dk. 81 Afellay), Van Der Vaart, Sneijder, Van Nistelrooy (Dk. 70 Van Persie)
İtalya: Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi (Dk. 54 Grosso), Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi (Dk. 75 Cassano), Toni, Di Natale (Dk. 64 Del Piero)
Goller: Dk. 26 Van Nistelrooy, Dk. 31 Sneijder, Dk. 79 Van Bronckhorst (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 59 De Jong (Hollanda), Dk. 27 Toni, Dk. 35 Zambrotta, Dk. 51 Gattuso (İtalya)

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Bizim takım yenildi :)...30 yıldır yenemediği rakibini yenmek isteyen daha çok arzulayan Hollanda istediğini aldı.ama bu tarz sonuçlar ancsk 30 yılda bir alınır.İtalya'ya 3 gol atıpta yenmek ancak 30 yılda bir olur.yani aralarında 10 maç yapsalar ancak biri bu sonuçla tamamlanır çoğunu İTALYANLAR alır.
umarım İTALYA bu sonuçtan iyi ders alır,yoksa son dünya şampiyonu gruptan çıkamayacak.