29 Haziran 2008 Pazar

EURO 2008 FİNALİ : Almanya 0 - 1 İSPANYA

Kalecisinden forvetine kadar çatır çatır top oynayan , imrenerek hatta kıskanarak izlediğimiz İspanya , kupayı semaya doğru kaldırdığında futbolun adaleti bu sefer ıskalamadı dedim kendi kendime . Maçın sonuna kadar Almanları şapşala çeviren İspanyolların kaza golüne kurban gitmemesini istedim durdum maçın sonlarına doğru .Çünkü bu kadar hoş bir futbolun ödülü kesinlikle ve kesinlikle olmalıydı ve oldu da . İspanya'nın arı gibi çalışan orta sahası cazgır Ballack'ı bile canından bezdirmiş ,Senna, Xavi ve Iniesta'nın sihirli ayakları Alman panzerlerini şamar oğlanına çevirmişti . Oysa Almanlar ilk dakikalara gayet iyi başlamıştı. Fakat İspanya'nın ilerleyen dakikalarda rakibini tartıp yavaş yavaş oyuna el attığını gördük . Bizim maçta rezil oynayan fakat attığı golle çakma kahraman olan Lahm'ın Torres karşısında havlu atması ve Torres'in arap kısrakları gibi geriden koşarak golü bulması futbol arşivlerine giriverdi en güzelinden . Aragones'in harika değişikliklerine karşın , Löw'ün ikinci yarıdaki tuhaf hamleleri hem Alman futboluna ihanetti hem de orta sahayı altın tepside İspanyollara sunmaktı .İkinci yarıda gerçekten çaresizleri oynayan Panzerlerin gol atabilmeleri için geride kaleci Lehmann ve Friedrich paslaşmalarından daha yaratıcı varyasyonlara girmesi gerektiğini gören bir çok ademoğlu vardı . İspanyollar Almanları öylesine çok kendi yarı sahasına itti ki , top şişirmek bile bir anlam ifade etmiyordu . El Niño Torres kuvvetini gerçekten hissettirdi çıkana kadar . Sergio Ramos'un şu turnuvada bir gol olsun atmasını çok isterdim .Oynadığı tüm maçları yaşaması ve çevikliğinin hatırına bir gol iyi giderdi . Gerçekten turnuvanın hakkını fazlasıyla verdi . Gol atamasa da kupa töreninde rahmetli Puerta'yı giydiği t-shirtle hatırlaması beş gole bedeldi . Sonuna kadar hakedilmiş , İspanyolların ayaklarını yerden kesecek harika bir şampiyonluk ... Viva España ! derim başka bir şey demem ...
STAT: Ernst Happel
HAKEM: Roberto Rosetti
ALMANYA: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm (dk.46 Jansen), Schweinsteiger, Frings, Ballack, Hitzlsperger (dk.58 Kuranyi), Podolski, Klose (dk.78 Gomes)
İSPANYA: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta, Xavi , Silva, Fabregas (dk.63 Alonso), Torres (dk.78 Guiza)TEKNİK GOL: Torres (dk. 33)
SARI KART: Ballack,Kuranyi (Almanya) Casillas, Torres (İspanya)

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Mükemmel futbolun karşılığını alan İSPANYA'YI alkışlamak gerekiyor.Bu kadar iyi bir İspanya'yı ilk kez gördüğüm gibi bu kadarda ACİZ top oynayan Almanya'yı da ilk kez görmüş oldum.