10 Haziran 2008 Salı

Yunanistan 0 - 2 İsveç (10.06.2008)

Ben de dahil olmak üzere çoğu kişinin hazzetmediği Yunanistan'ın futbolu bu turnuvada da yine aynı tas aynı hamamdı . Komşunun futbol anlayışını beğenmiyorum ama yine de saygı duyuyorum .Sonuçta onlar kendi tarzını yaratmışlar .Otto Rehhagel Yunanlılara artık bu modeli benimsetmiş .Sinir bozucu fakat bir okadar etkili defans anlayışı ve gol için bekle Allahım bekle dedirten dakikalar...Yunanistan'ın bu şekilde Portekizde kupayı kaldırması ve daha sonraları bu futbolla bir çok takımı tuzağa düşürmesi İsveç'i korkutmuş olacak ki onlar bile top çeviren Yunanlılardan kontra yememek için fazla yanaşmadılar . Tribünlerden de uğultular eksik olmadı haliyle . Yunanlılarda en göze çarpan isim Basinas'tı. Geriden gelen topları ustaca ileriye aktardı durdu . Yunanistan'a gol atmanın yolu ya çok hızlı usta ayakların verkaçlarından ya da uzaktan atılan şutlardan geçiyor .Ya da Hansson'un attığı gibi ucube goller buna örnek verilebilir. Doğrusunu söylemek gerekirse İbrahimoviç'in attığı klas golden başka bu maçı izlemek bana eziyet geldi.. .
Stat: Wals-Siezenheim
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat (İsviçre)
Yunanistan: Nikopolidis, Antzas, Dellas (Dk. 70 Amanatidis), Kyrgiakos, Seitaridis, Katsouranis, Karagounis, Basinas, Torosidis, Charisteas, Gekas (Dk. 46 Samaras)
İsveç: Isaksson, Alexandersson (Dk. 74 Stoor), Mellberg, Hansson, Nilsson, Wilhelmsson (Dk. 78 Rosenberg), A.Svensson, D.Andersson, Ljungberg, H.Larsson, Ibrahimovic (Dk. 71 Elmander)Goller: Dk. 67 Ibrahimoviç, Dk. 72 Hansson (İsveç)
Sarı kartlar: Dk. 1 Charisteas, Dk. 51 Seitaridis, Dk. 61 Torosidis (Yunanistan)

Hiç yorum yok: