22 Haziran 2008 Pazar

Hollanda 1 - 3 Rusya (Uzatmalarla) (21.06.2008)

Rusya'nın temiz yüzlü çocuğu Arshavin'in canı portakal suyu çekti . Taze sulu portakalı aldı , baş ucuna koydu sonra sıktı , sıktı bir daha sıktı ve cup mideye indirdi. Olay budur. Onu izlerken maç bitmesin istedim . Turnuvanın en sevimli takımı olduğunu daha önceden de belirtmiştim Rusya için . Paslaşmalar ,adam kaçırmalar , şutlar ve savunma anlayışı nerdeyse kusursuza yakındı .Hiddink gerçekten harika bir takım yaratmış . Son yıllarda Rusların futboldaki uyanışı sadece milyarder ağa babalarından ibaret değil .Rusların futboluna her geçen gün bir şeyler kattığını ve harika bir potansiyelin bu ülkede yattığını söyleyebiliriz. Rusya'nın tek şanssızlığı coğrafi konumu itibariyle lig maçlarını Avrupa'dan farklı tarihlerde oynaması . Turnuvada gördük ki kapasitesine göre bizim milli takımımızın yapamadıklarını Ruslar hakkıyla yapıyor mucizelere tutunmadan . Hollanda'nın çaresizliği ve gol organizasyonlarının diğer maçlara göre az olmasının sebebi Rusların takım halindeki rasyonel ve disiplinli oyunuydu .Hollanda adına bu maçta sadece Schneijder'in kaleyi atış talimine tutmasından başka adam akıllı bir şeylerini göremedik . Ölüm gruplarından çıkan takımlar öyle yada böyle bir şekilde ölüyorlar .Zaten ölüm grubunu lider bitiren her takımın Avrupa turnuvasında şampiyon olamadığı gerçeği var . Hollanda'nın balonunu Zhirkov & Arshavin ikilisi söndürdü diyebiliriz. Rusya'nın yıldızlarını bu sene Avrupa'nın dev liglerinde göreceğiz galiba .Özellikle Arshavin'i alan yaşadı ...
STAT: St. Jakob Park
HAKEMLER: Lubos Michel, Roman Slysko, Martin Balko (Slovakya)
HOLLANDA: Van der Sar, Ooijer, Mathijsen, Boulahrouz (Dk. 54 Heitinga), De Jong, Van der Vaart, Van Bronckhorst, Sneijder, Engelaar (Dk. 62 Afellay), Van Nistelrooy, Kuyt (Dk. 46 Van Persie)
RUSYA: Akinfeev, Kolodin, Ignashevitch, Anyukov, Zyryanov, Zhirkov, Semshov (Dk. 81 Bilyaletdinov), Semak, Saenko (Dk. 81 Torbinski), Pavlyuchenko (Dk 114 Yyhcev), Arshavin
GOLLER: Dk. 56 Pavlyuchenko. Dk. 112 Torbinski Dk. 116 Arshavin (Rusya), Dk. 86 Van Nistelrooy (Hollanda)
SARI KARTLAR: Dk. 51 Boulahrouz, Dk. 55 Van Persie, Dk. 60 Van der Vaart (Hollanda), Dk. 71 Kolodin, Dk. 103 Zhirkov, Dk. 111 Torbinski (Rusya)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Herkezin favorisi olmuştu 1-2 maçta HOLLANDA ama savunmada çok açık veriyordu genelde kont.ataklarla golleri bulmuştu.Rusya'yı en son isveç maçında izledikten sonra bu RUSLARIN hollandayı eleyeceğine emindim.Hollanda turnuvalara hep iyi başlar ama sonu gelmez yine gelmedi.
RUSYA FİNAL OYNAYIP KUPAYI ALIRSA KİMSE ŞAŞIRMAMALI.
ama inş.biz şampiyon oluruz :)