10 Haziran 2008 Salı

İspanya 4 - 1 Rusya (10.06.2008)

İspanya ilk golü atana kadar "noluyor len ?" şaşkınlığı içerisinde Rusya'nın kontrollü bindirmeleriyle istim üstünde gibiydi . Torres can simidi gibi yetişip Villa'ya golü attırınca Rusya'nın kimyası bozuldu ve Xavi ve Iniesta'nın sihirli paslaşmalarını izledik ondan sonra. İkisinin de ince bilekli ,seri pasları göz zevkimizi bir hayli doyurdu desek yeridir .(Bu adamlarla ortada sıçan oynasan sabaha kadar top alamazsın ayaklarından herhalde.)Rusya için skora bakıpta kötü takım demek haksızlık olur aslında .Gol vuruşlarını yapacak usta ayaklarından yoksun olmaları maçın kaderine direk etki eden unsurdu . Kalan maçlarında sürpriz sonuçlar olabilir Rusya adına . İspanya 2 farklı öne geçtikten sonra galibiyetten son derece emin bir şekilde Rusya'nın üzerine gelmesini bekledi ve sağlam paslardan oluşan kontrataklarla gol pozisyonları üretmeye başladı . Villa'nın son vuruşlardaki ustalığı ,kurnazlığı ve Torres'in müthiş formu Raul için milli takım defterinin sonsuza kadar kapandığını gösteriyordu adeta. Her takıma lazım olan çok kaliteli bir golcü bu Villa . Iniesta ve Torres'in erkenden oyundan çıkmaları Aragones'in uzun soluklu geçeceğe benzeyen turnuvada onları garanti altına almak istemesi diye düşündüm .İspanya'nın son derece kaliteli yıldızları var fakat bu savunmaları kalburüstü takımlara karşı büyük ihtimalle S.O.S verecektir . Bu maçı rahat kazansalar da defansta problemler yaşadığı kesin .

Stat: Tivoli Neu
Hakemler: Konrad Plautz, Egon Bereuter, Markus Mayr (Avusturya)
İspanya: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta (Dk. 63 Cazorla), Xavi, Silva (Dk. 77 Xabi Alonso), Villa, Torres (Dk. 54 Fabregas)
Rusya: Akinfeyev, Anyukov, Kolodin, Shirokov, Zhirkov, Semak, Zyryanov, Semshov (Dk. 57 Torbinsky), Bilyaletdinov, Sychev (Dk. 46 Bystrov) (Dk. 70 Adamov), Pavlyuchenko
Goller: Dk. 20, 44 ve 75 Villa, Dk. 90 Fabregas (İspanya), Dk. 86 Pavlyuchenko (Rusya)

1 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Maçı izlemeyen biri İspanya'nın ezerek yendiği düşünür ama öyle değil işte.Ben Rusya'yı çok beğendim.bir tek defansı iyi organize değildi arkaya atılan he topu kaçırdılar.İstatistikler açıklandı en çok koşan takım ve futbolcular sıralamasında Ruslar ve ilk üçte.
şimdi merak ediyorum Rusya'nın diğer maçlarını bakalım nasıl olacak.bence guruptan çıkacaklar gibi.